Kolumne 05. ožujka 2019.

Brzinski kolač bez brašna s bobičastim voćem

foto: YumYum Paradise
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i jednostavan sa samo tri glavna sastojka, gotov dok kažeš "kolač"!

U zadnje vrijeme ovo mi je jedna od dražih slastica. Idealan spoj slatke čokolade i kiselih malina savršen je kao lagan i osvježavajuć desert. Za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka i pola sata vremena (računajući hlađenje i pečenje), a ne garantiram da će i sam kolač potrajati duže od toga!

 

Možda vas zanima... Čokoladna torta s lješnjacima u kojoj se uživa bez grižnje savjesti Kolumne

 

Za više ovakvih recepata zaprati nas na Instagram i Facebook profilu.

 

 

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

Sastojci za biskvit:

  • 200 g bijele čokolade
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 5 jaja
  • šaka malina

Dodaci:

  • 10 jagoda
  • 10 borovnica

Priprema:

  1. Čokoladu rastopiti na pari pa pustiti da se malo ohladi.
  2. Dodavati maslinovo ulje miješajući dok smjesa ne postane glatka.
  3. Dodati jaja i sve sjediniti pjenjačom pa umiješati maline.
  4. Biskvit izliti u kalup promjera 25 cm, peći 15-20 minuta na 180 stupnjeva (provjeriti čačkalicom kad je gotovo).
  5. Pustiti da se ohladi i ukrasiti svježim jagodama i borovnicama te po želji posuti šećerom u prahu.

U biskvit po želji možeš dodati med ili neki drugi zaslađivač i začine po želji (cimet, vanilija...)

Dobar tek!

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise  | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.