U zadnje vrijeme ovo mi je jedna od dražih slastica. Idealan spoj slatke čokolade i kiselih malina savršen je kao lagan i osvježavajuć desert. Za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka i pola sata vremena (računajući hlađenje i pečenje), a ne garantiram da će i sam kolač potrajati duže od toga!
Za više ovakvih recepata zaprati nas na Instagram i Facebook profilu.
Sastojci za biskvit:
- 200 g bijele čokolade
- 1 dl maslinovog ulja
- 5 jaja
- šaka malina
Dodaci:
- 10 jagoda
- 10 borovnica
Priprema:
- Čokoladu rastopiti na pari pa pustiti da se malo ohladi.
- Dodavati maslinovo ulje miješajući dok smjesa ne postane glatka.
- Dodati jaja i sve sjediniti pjenjačom pa umiješati maline.
- Biskvit izliti u kalup promjera 25 cm, peći 15-20 minuta na 180 stupnjeva (provjeriti čačkalicom kad je gotovo).
- Pustiti da se ohladi i ukrasiti svježim jagodama i borovnicama te po želji posuti šećerom u prahu.
U biskvit po želji možeš dodati med ili neki drugi zaslađivač i začine po želji (cimet, vanilija...)
Dobar tek!