Kolumne 23. rujna 2015.

Jabukolač s bademima

Jabukokolac
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke, bademi, cimet... miriše na jesen...

Narančasto-žuto-smeđe nijanse... da, to je jesen... :) Nisu potrebne riječi, samo slike i mirisi...

Recept:

  • 2 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica ulja
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 3-4 veće jabuke (može i više da bude sočnije)
  • cimet za jabuke
  • malo listića badema
  • Mjera u ovom slučaju mi je čašica jogurta (cca 2 dl).
Kolac od jabuka | Author: Tihana Topčić foto: Tihana Topčić

Priprema:

  1. Umutimo jaja i šećer
  2. U brašno stavimo prašak za pecivo, te polako dodajemo u smjesu jaja i šećera
  3. Dodamo ulje i šalicu jogurta
  4. Sve skupa dobro izmiješamo, te u kalup za pečenje (cca 20 cm) izlijemo pola smjese, na koju stavimo jabuke izrezane na kockice i stavimo peći na 180C, cca 10 min
  5. Izvadimo, zalijemo ostatkom smjese, i posložimo polovice jabuka koje smo lagano izrezali po površini, posipamo listiće badema, te opet stavimo u pećnicu na 180C, cca 30 min

Dobar tek!

Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.