Kolumne 12. kolovoza 2017.

Lagano i osvježavajuće: Ledene breskve

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto je vrijeme bresaka, onih lijepih, velikih, rumenih, sočnih.

Kad kažem breskve misli mi odu u djetinjstvo i sjetim se bresaka koje mi je mama davala na plaži. Sjećam se tog okusa zrele ljetne breskve koji se pomiješa sa soli od još mokre ruke netom izašle iz mora i toplog soka kako mi curi niz ruku.

Prošli tjedan uspjela sam dobiti divne domaće breskve, pa zašto ih ne iskoristiti za fini ljetni lagani desert. Temperature su još uvijek visoke, pa tko je za jedan lagani desert?

U ovom receptu koristili smo agar agar kao zamjenu za uobičajenu želatinu.

POTREBNO (za 4 čašice) :

  •     0,5 jogurta (0,9% mm)
  •     1 čajna žlica agar agara
  •     2 veće breskve
  •     1 žličica maslaca
  •     1 žlica smeđeg šećera
  •     Začini: friško mljeveni crni papar, ružmarin

PRIPREMA:

  1. Stavite grijati jogurt. Agar agar stavite u malo hladne vode, dodajte jogurtu i miješajte dok ne dođe do vrenja. Ugasite i rasporedite jogurt u čašice. Stavite na hlađenje.
  2. Breskve ogulite i narežite na komadiće. U posudu na laganoj temperaturi stavite maslac da se otapa, dodajte žlicu smeđeg šećera, malo crnog papra i ružmarin. Miješajte dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte breskve. Miješajte na srednjoj temperaturi dok ne ispari višak vode.
  3. Kad je površina jogurta čvrsta dodajte breskve i ohladite.


Kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook i Instagram

Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.