gastro postao
Kolačić neobične kombinacije kojeg svakako valja probati
Kad planiram Božićne kolače, obično si zadam više nego što uopće stignem. Tako sam planirala i ove minjone. Ja mislim da ih želim već dva Božića, a kako se rade zadnji tren nikada ne dođu na red. Zato sam odlučila sada kad je sve prošlo napraviti ove jednostavne kolačiće. Mmmm, tope se u ustima, a kad se razvije aroma mandarina i hrskavost pistacija, divota!
Za tijesto:
- 150 g omekšalog maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 3 - 4 kapi arome vanilije
- prstohvat soli
- 220 g brašna
Za nadjev:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g mliječne čokolade
- 1 žlica maslaca
- 30 g nasjeckanih pinjola
- 150 g kandirane mandarine (može arancine, limuncine)
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.
- Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
- Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa žlicom maslaca. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici.