Kolumne 13. siječnja 2016.

Minjoni s pistacijom i mandarinama

Minjoni
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačić neobične kombinacije kojeg svakako valja probati

Kad planiram Božićne kolače, obično si zadam više nego što uopće stignem. Tako sam planirala i ove minjone. Ja mislim da ih želim već dva Božića, a kako se rade zadnji tren nikada ne dođu na red. Zato sam odlučila sada kad je sve prošlo napraviti ove jednostavne kolačiće. Mmmm, tope se u ustima, a kad se razvije aroma mandarina i hrskavost pistacija, divota! 

Za tijesto:

  • 150 g omekšalog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 3 - 4 kapi arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 220 g brašna 

 

Minjoni | Author: Ingrid Periša foto: Ingrid Periša

Za nadjev:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g mliječne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 30 g nasjeckanih pinjola
  • 150 g kandirane mandarine (može arancine, limuncine)

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.
  2. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
  3. Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa žlicom maslaca. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće

 Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.