Vrijeme je da napraviš kruh kojeg ćeš zavoljeti na prvu. Vrlo jednostavne pripreme, divnog izgleda i okusa. Riječ je o kukuruznom kruhu koji se često nađe na našem stolu. Kada je riječ o kukuruznom kruhu, moraš znati da se pripremu koristi kukuruzno brašno, a ne krupica. Kada ga staviš u pećnicu cijela kuća će zamirisati i vjerujem da ćeš ga odmah i pojesti.
Sastojci:
- 20 dag kukuruznog brašna
- 20 dag glatkog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 2 dcl toplog mlijeka
- 0,5 dcl vode
- 0,5 dcl ulja
Priprema:
- U posudu stavi brašna, dodaj kvasac, sol i šećer. Promiješaj suhe sastojke.
- Zatim dodaj mlijeko, vodu i ulje.
- Zamijesi glatko tijesto.
- Oblikuj ga u kuglu i pusti 30 minuta da odmori.
- Zatim ga premijesi, stavi u kalup i pusti opet 30 minuta.
- Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva te stavi peći kruh 25 do 30 minuta.
- Kada je kruh pečen, još vrućeg ga izvadi iz kalupa i pusti da se ohladi.
Još domaćih recepata s okusom tradicije pronađi na Neveninom blogu "Mama drama".