Kolumne 29. travnja 2022.

Mirisni kukuruzni kruh koji ćeš obožavati

Kukuruzni kruh foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Meki kukuruzni kruh savršen je za jutarnje sendviče, ali i kao dodatak uz kremasta jela i gulaše

Vrijeme je da napraviš kruh kojeg ćeš zavoljeti na prvu. Vrlo jednostavne pripreme, divnog izgleda i okusa. Riječ je o kukuruznom kruhu koji se često nađe na našem stolu. Kada je riječ o kukuruznom kruhu, moraš znati da se pripremu koristi kukuruzno brašno, a ne krupica. Kada ga staviš u pećnicu cijela kuća će zamirisati i vjerujem da ćeš ga odmah i pojesti.

 | Author: Nevena Josipović Kukuruzni kruh foto: Nevena Josipović

Sastojci:

  • 20 dag kukuruznog brašna
  • 20 dag glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • 0,5 dcl vode
  • 0,5 dcl ulja

Priprema:

  1. U posudu stavi brašna, dodaj kvasac, sol i šećer. Promiješaj suhe sastojke.
  2. Zatim dodaj mlijeko, vodu i ulje.
  3. Zamijesi glatko tijesto.
  4. Oblikuj ga u kuglu i pusti 30 minuta da odmori.
  5. Zatim ga premijesi, stavi u kalup i pusti opet 30 minuta.
  6. Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva te stavi peći kruh 25 do 30 minuta.
  7. Kada je kruh pečen, još vrućeg ga izvadi iz kalupa i pusti da se ohladi.

 | Author: Nevena Josipović Kukuruzni kruh foto: Nevena Josipović

Još domaćih recepata s okusom tradicije pronađi na Neveninom blogu "Mama drama". 

Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je sezonski klasik Kolumne Možda vas zanima... Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga Kolumne Mini pogačice sa sirom Možda vas zanima... Mini pogačice sa sirom brzo nestaju s tanjura Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.