Naša blogerica Ingrid Periša odlučila je oduprijeti se tmurnom i ružnom vremenu uz veseli desert od kokosa i ribiza. Ingrid se poigrala ribizima, svježim sirom i slatkim vrhnjem za slasnu kremu čiji će vam okus istog trena izmamiti osmjeh na lice i uljepšati vam dan.
Muffini od kokosa i ribiza
Za biskvit:
150 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
Naribana korica i sok od 1 limuna
150 g brašna
Pola žličice praška za pecivo
2 žlice kokosovog brašna
Za kremu:
300 g ribizla (koristila sam domaći zamrznuti)
250 g svježeg sira
Sok od limuna
2 žlice šećera
150 g slatkog vrhnja
Priprema:
1. Izradite maslac sa šećerom da postane pjenast, zatim dodavajte jaja jedno po jedno zajedno s limunovom koricom i sokom.
2. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kokos. Suhu smjesu dodajte mokroj, izmiješajte i punite kalupe muffina, u koje umetnite ukrasne košarice. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
3. Pečene muffine izvadite i ohladite.
4. Ribiz operite, ocijedite i usitnite štapnim mikserom. Malo bobica ostavite za ukras. Kašu pomiješajte sa svježim sirom, žlicom limunova soka i šećerom
pa primiješajte stučeno slatko vrhnje. Slastičarskom vrećicom ukrasite hladne muffine dobivenom smjesom i ukrasite po želji.