gastro postao
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za ukusnu i slasnu tortu s čokoladom i višnjama.
Svi koji vole staru domaću čokoladnu poslasticu s višnjom, ovom tortom će biti oduševljeni.
Potrebni sastojci:
- 5 jaja
- 80 g šećera (možete staviti i više, ovisno o željenoj slatkoći)
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuhanje
- 240 g džema od višanja
- rum
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
- Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i s uljem (u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
- Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer te ih istucite u čvrsti snijeg.
- Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
- Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, i izlijte u kalup za torte.
- Pećnicu smanjite na 170C i biskvit pecite oko 30 minuta. Za provjeru je vam biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu - biskvit je pečen.
- Kada se biskvit ohladi, dobro ga natopite rumom i premažite džemom od višanja.
- Slatko vrhnje za šlag istucite i premažite tortu.
Dekoracija može biti po želji.
Dobar tek!
Suzanu možete pratiti na fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.