Kolumne 19. ožujka 2016.

Neodoljiva torta od čokolade s višnjama

griotte
foto: Suzana Levar
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za ukusnu i slasnu tortu s čokoladom i višnjama.

Svi koji vole staru domaću čokoladnu poslasticu s višnjom, ovom tortom će biti oduševljeni.

Potrebni sastojci:

  • 5 jaja
  • 80 g šećera (možete staviti i više, ovisno o željenoj slatkoći)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 240 g džema od višanja
  • rum
  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
  2. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i s uljem (u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
  3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer te ih istucite u čvrsti snijeg.
  4. Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
  5. Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, i izlijte u kalup za torte.
  6. Pećnicu smanjite na 170C i biskvit pecite oko 30 minuta. Za provjeru je vam biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu - biskvit je pečen.
  7. Kada se biskvit ohladi, dobro ga natopite rumom i premažite džemom od višanja.
  8. Slatko vrhnje za šlag istucite i premažite tortu.

Dekoracija može biti po želji.

Dobar tek!

Suzanu možete pratiti na fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.