Nema paljenja pećnice, a jednostavna je za pripremu. Prema tome, stvarno ne znamo što još čekate za napad na ovu sjajnu slasticu :)
KREMA:
- 2 pudinga od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag
- 450 ml mlijeka
- 200 gr šećera
- 250 gr margarina sobne temperature
OSTALO:
- 250 gr piškota
- 250 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice ruma
- 300 ml šlaga za dekoraciju
PRIPREMA:
1. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka.
2. Ostatak mlijeka stavite kuhati zajedno sa vrhnjem za šlag.
3. U uzavrelo mlijeko i vrhnje umiješajte pripremljeni puding i nastavite kuhati dok se ne zgusne.
4. Skuhani puding ostavite da se ohladi.
5. Margarin sobne temperature isjeckajte i izradite s pudingom.
6. Na tacnu postavite obruč (koristila sam dimenzije 24 cm).
7. Pomiješajte mlijeko, vanilin šećer i rum.
8. Svaku piškotu kratko uronite u pripremljeno mlijeko i složite na tacnu.
9. Preko piškota premažite pola kreme od vanilije.
10. Ponovo umačite piškote u pripremljeno mlijeko i složite još jedan red.
11. Ostatak kreme premažite preko piškota.
12. Stavite tortu u frižider da se stegne.
13. Nožem odvojite tortu od obruča.
14. Cijelu tortu premažite šlagom i dekorirajte po želji.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.