Kolumne 24. ožujka 2017.

Neodoljiva torta s piškotama i kremom od vanilije

Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova torta s kremom od vanilije topi se u ustima i savršeno osvježava, savjetuje naša draga blogerica Nataša Pralica!

Nema paljenja pećnice, a jednostavna je za pripremu. Prema tome, stvarno ne znamo što još čekate za napad na ovu sjajnu slasticu :)

 | Author: Nataša Pralica Nataša Pralica

KREMA:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 450 ml mlijeka
  • 200 gr šećera
  • 250 gr margarina sobne temperature

OSTALO:

  • 250 gr piškota
  • 250 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice ruma
  • 300 ml šlaga za dekoraciju

PRIPREMA:
1. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka.
2. Ostatak mlijeka stavite kuhati zajedno sa vrhnjem za šlag.
3. U uzavrelo mlijeko i vrhnje umiješajte pripremljeni puding i nastavite kuhati dok se ne zgusne.
4. Skuhani puding ostavite da se ohladi.
5. Margarin sobne temperature isjeckajte i izradite s pudingom.
6. Na tacnu postavite obruč (koristila sam dimenzije 24 cm).
7. Pomiješajte mlijeko, vanilin šećer i rum.
8. Svaku piškotu kratko uronite u pripremljeno mlijeko i složite na tacnu.
9. Preko piškota premažite pola kreme od vanilije.
10. Ponovo umačite piškote u pripremljeno mlijeko i složite još jedan red.
11. Ostatak kreme premažite preko piškota.
12. Stavite tortu u frižider da se stegne.
13. Nožem odvojite tortu od obruča.
14. Cijelu tortu premažite šlagom i dekorirajte po želji.

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.
 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Aknezalb 11:39 26. Listopad 2017.

    Zanima me kojim slagom premazati tortu gotovi slag kupiti ili sam slag napraviti