Kolumne 14. prosinca 2017.

Nešto novo: KUL ADVENT ispred HNK

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagreb je opet proglašen najboljom adventskom destinacijom među europskim gradovima. Tome je sigurno doprinijelo i posebno događanje ispred Hrvatskog narodnog kazališta - KUL ADVENT, koji se održava svakodnevno, a sve pod motom „I kultura je Kul“!

U sklopu KUL ADVENTA, ispred i oko Hrvatskog narodnog kazališta, smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz nastupe domaćih glazbenika, DJ-eva i neizbježnih zborova, dječjih zborova i vokalnih ansambala s prigodnim božićnim napjevima i programom. Dio programa je i prigodni „Božić 21. stoljeća“, u sklopu kojeg nastupaju studenti Muzičke akademije u Zagrebu.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Dio programa KUL ADVENTA u kojom sudjeluju zborovi i vokalni ansambli, odvija se u sklopu Festivala adventskih i božićnih napjeva u Zagrebu. Posebna je i originalna ponuda hrane i pića koja prati događanja na platou ispred HNK.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Prilagoditi temi odlučili su i vlasnici kućica kojima su nadjenuli imena poznatih baletnih predstava, kultnih filmova i hrvatskih skladatelja. Nude se malo drugačija, „umjetnička“ jela nego na ostatku Adventa. Tako se u “Fulir baru” može kušati kavijar, tatarski biftek i domaće kobasice u košarici od kruha, ali i tost “Perica” te plata “Fulir” s raznim suhomesnatim proizvodima. Nazvani su, dakako, po likovima iz filma “Tko pjeva zlo ne misli”.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

„U ponudi imamo i pjenušce na čaše pa je i to različito od ponuda na adventskim lokacijama“ kaže Dino Car iz Fulir bara. Susjedna kućica “Orašar” nudi pak guščju i paštetu od jetre fazana te namaz od bakalara. Hit su i kobasica chilli dog, koji skriva teleću hrenovku uz dodatak meksičke poslastice chilli con carne i cheddar sira, te winter dog, odnosno kranjska s coleslaw salatom i barbecue umakom. A preko dana na jelovniku se može pronaći i sarma..

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Svakodnevno od 17 pa sve do 22 sata KUL ADVENT pruža zaista drugačiji i bogat kulturno-umjetnički program s pozivom na domaća jela i dobru kapljicu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.