Kolumne 21. lipnja 2019.

Odlična sezonska torta s krem sirom i marelicama

foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Torta od marelica ono je što nam treba tijekom ljetnih vrućina...

Ljeto nam pruža pregršt mogućnosti u kuhinji. Toliko svježih sezonskih namirnica, toliko divnih boja i okusa. Na nama je samo da odaberemo. Ja sam za današnji recept odabrala marelice u kombinaciji sa sirom, keksom i orašastim plodovima i dobila slatko-kiselu kombinaciju idealnu za ljetne vrućine.

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne


 

Za podlogu vam je potrebno:

  • 300 g Plazma keksa
  • 100 g mljevenih oraha
  • 120 g šećera
  • 125 g maslaca

Za kremu od sira vam treba:

  • 250 g krem sira
  • 400 g grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • pola žličice arome vanilije

Za preljev od marelica je potrebno:

  • 5-6 svježih marelica
  • 4 žlice šećera

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za tortu (24 cm) obložiti papirom za pečenje. Možete koristiti i lim za pečenje pravokutnog oblika ako želite.
  2. Za podlogu pomiješati mljevene orahe s keksom i šećerom te im dodati otopljeni maslac. Rukama izmiješati sve sastojke i staviti ih u kalup za pečenje, poravnati i pritisnuti. Peći 15 minuta i ohladiti prije dodavanja kreme od sira.
  3. Za kremu od sira pomiješati krem sir, grčki jogurt i šećer te postupno dodavati jedno po jedno jaje. Preliti po ohlađenoj podlozi od keksa.
  4. Marelice isjeći na sitno i prokuhati s 4 žlice šećera. Kuhanu smjesu usitniti štapnim mikserom. Ohlađene marelice u hrpicama nanesite na kremu od sira te koristeći nož prošarajte smjesu kako bi dobili uzorak poput ovog na slici. Peći 30-40 minuta na 180 stupnjeva. 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.