Kolumne 13. srpnja 2018.

Omiljena štrudla s višnjama, tonkom i bademima

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatko kiselo hrskavo savršenstvo priprema se u rekordnom roku, a uz dodatak sasvim posebnih začina, vrlo brzo postaje omiljeni sezonski desert.

Kiselkasto sezonsko voće najviše volimo upakirati u hrskavo tijesto za savijače. Razvucite svoje ili pak se zaputite na obližnju tržnicu po svježe kore za savijače i bacite se na pripremu. Kore svakako premažite maslacem kako bi bile što hrskavije kada se ispeku, a nadjev pak začinite po samo svojoj želji.

 

Možda vas zanima... The Kolač - mamina slastica za svako doba i svačiji ukus Recepti

 

Mi smo kiselkastim višnjama dodali dobru dozu vanilije, malo ribane sjemenke tonke i sitno sjeckane bademe koji su nadjevu dali hrskavi element.

Štrudlu zarolajte, ubacite u pećnicu i smislite kakav dobar prilog. Još vruća, sjajno će se složiti uz kuglicu omiljenog okusa sladoleda, ali i uz dozu kvalitetne vruće čokolade.

 

clafoutis Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Potrebno vam je:

  • 4 lista za savijače
  • 500 g višanja
  • 1 sjemenka tonke
  • 70 g smeđeg šećera
  • 30 g krušnih mrvica
  • Vanilin šećer
  • 1 limun
  • Sitno sjeckani bademi
  • 100 g maslaca

Postupak pripreme:

  1. Maslac otopite, pa njime premažite jednu koru za savijače. Preklopite je drugom korom, pa i nju premažite otopljenim maslacem.
  2. Višnje očistite i pomiješajte ih s ribanom sjemenkom tonke, sitno sjeckanim bademima, smeđim šećerom i vanilin šećerom po želji. Dodajte i krušne mrvice, pa dobro pomiješajte.
  3. Rasporedite nadjev od višanja po korama.
  4. Zarolajte u štrudlu i prebacite u namašćeni lim za pečenje.
  5. Postupak ponovite s ostatkom kora i nadjeva.
  6. Prije pečenja kore premažite ostatkom otopljenog maslaca, a dodati možete i malo smeđeg šećera te sitno sjeckanih badema.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.