Kiselkasto sezonsko voće najviše volimo upakirati u hrskavo tijesto za savijače. Razvucite svoje ili pak se zaputite na obližnju tržnicu po svježe kore za savijače i bacite se na pripremu. Kore svakako premažite maslacem kako bi bile što hrskavije kada se ispeku, a nadjev pak začinite po samo svojoj želji.
Mi smo kiselkastim višnjama dodali dobru dozu vanilije, malo ribane sjemenke tonke i sitno sjeckane bademe koji su nadjevu dali hrskavi element.
Štrudlu zarolajte, ubacite u pećnicu i smislite kakav dobar prilog. Još vruća, sjajno će se složiti uz kuglicu omiljenog okusa sladoleda, ali i uz dozu kvalitetne vruće čokolade.
Potrebno vam je:
- 4 lista za savijače
- 500 g višanja
- 1 sjemenka tonke
- 70 g smeđeg šećera
- 30 g krušnih mrvica
- Vanilin šećer
- 1 limun
- Sitno sjeckani bademi
- 100 g maslaca
Postupak pripreme:
- Maslac otopite, pa njime premažite jednu koru za savijače. Preklopite je drugom korom, pa i nju premažite otopljenim maslacem.
- Višnje očistite i pomiješajte ih s ribanom sjemenkom tonke, sitno sjeckanim bademima, smeđim šećerom i vanilin šećerom po želji. Dodajte i krušne mrvice, pa dobro pomiješajte.
- Rasporedite nadjev od višanja po korama.
- Zarolajte u štrudlu i prebacite u namašćeni lim za pečenje.
- Postupak ponovite s ostatkom kora i nadjeva.
- Prije pečenja kore premažite ostatkom otopljenog maslaca, a dodati možete i malo smeđeg šećera te sitno sjeckanih badema.
Dobar tek!