Kolumne 23. kolovoza 2019.

Osvježenje na kvadrat: Sladoled torta sa šumskim voćem

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova sladoled torta je moguća u puno kombinacija, a ja naša blogerica vam donosim jednu od njih

Ovdje sam koristila šumsko voće jer me taj kiselkasti dio još više osvježi

Imate 4 sloja: piškote, sladoled od šumskog voća, žele od šumskog voća i sladoled od mascarponea i malo vanilije. Uglavnom, za taj bijeli dio su bili svi komentari oduševljenja, jer je bazni dio u koji se može što kombinirati. Prvo pripremite kalup. Ja sam koristila onaj za kruh i obložila sam ga prozirnom folijom. 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

Za prvi sloj:

  • 125 g mascarponea
  • 125 ml vrhnja za šlag 
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:

  1. Vrhnje za šlag i mascarpone krenite miksati i miksajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Dodajte ekstrakt i kondenzirano mlijeko i lagano umiješajte špatulom u smjesu da se sjedini.
  2. Kremu istresite u kalup i stavite u zamrzivač. 

 

sladoled od šljiva Možda vas zanima... Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje Recepti

 

Žele od šumskog voća (drugi sloj):

  1. 350 g šumskog voća stavite kuhati sa 100 g šećera.
  2. Kad prokuha a šećer se otopi, štapnim mikserom napravite pire od voća. 
  3. Odokativnom metodom, odvojite 2/3 pirea za žele a 1/3 za kremu. 
  4. Pola vrećice želatine pospite za 2 žlice vode i pustite da nabubri. Kad je nabubrila, stavite ju u 2/3 vrućeg pirea i miješajte dok se želatina ne otopi.
  5. Žele prespite preko bijele kreme i vratite u zamrzivač. 

Sastojci za treći sloj:

  • 125 g mascarponea
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 1/3 pirea od šumskog
  • 2 žličice ruma
  • 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:

  1. Kao i u prvom slučaju, smiksajte vrhnje za šlag i mascarpone. A onda špatulom lagano umiješajte pire, mlijeko i rum.
  2. Sjednite i istresite preko želea. Poslažite piškote (na slici, moje su namočene u mlijeko, ali bolje mi bude bez umakanja, pa taj dio ostavljam vama na izbor.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.