Ovdje sam koristila šumsko voće jer me taj kiselkasti dio još više osvježi.
Imate 4 sloja: piškote, sladoled od šumskog voća, žele od šumskog voća i sladoled od mascarponea i malo vanilije. Uglavnom, za taj bijeli dio su bili svi komentari oduševljenja, jer je bazni dio u koji se može što kombinirati. Prvo pripremite kalup. Ja sam koristila onaj za kruh i obložila sam ga prozirnom folijom.
Sastojci:
Za prvi sloj:
- 125 g mascarponea
- 125 ml vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
- Vrhnje za šlag i mascarpone krenite miksati i miksajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Dodajte ekstrakt i kondenzirano mlijeko i lagano umiješajte špatulom u smjesu da se sjedini.
- Kremu istresite u kalup i stavite u zamrzivač.
Žele od šumskog voća (drugi sloj):
- 350 g šumskog voća stavite kuhati sa 100 g šećera.
- Kad prokuha a šećer se otopi, štapnim mikserom napravite pire od voća.
- Odokativnom metodom, odvojite 2/3 pirea za žele a 1/3 za kremu.
- Pola vrećice želatine pospite za 2 žlice vode i pustite da nabubri. Kad je nabubrila, stavite ju u 2/3 vrućeg pirea i miješajte dok se želatina ne otopi.
- Žele prespite preko bijele kreme i vratite u zamrzivač.
Sastojci za treći sloj:
- 125 g mascarponea
- 125 ml vrhnja za šlag
- 1/3 pirea od šumskog
- 2 žličice ruma
- 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
- Kao i u prvom slučaju, smiksajte vrhnje za šlag i mascarpone. A onda špatulom lagano umiješajte pire, mlijeko i rum.
- Sjednite i istresite preko želea. Poslažite piškote (na slici, moje su namočene u mlijeko, ali bolje mi bude bez umakanja, pa taj dio ostavljam vama na izbor.