Kolumne 22. kolovoza 2020.

Ove su američke palačinke gotove u tren oka

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Pahuljaste palačinke sa svježim voćem baš su uvijek dobra ideja...

Američke palačinke pravim kad mi hitno treba šećera i kad mi se ne da dugo stajati kraj štednjaka kao kad pravim klasične. Jer kod nas kad se prave palačinke, bez 50 ne počinjemo!

Od ove smjese dobijem oko 15 komada, zavisi o veličini. Brzo se spremaju, brzo se peku i preukusne su.

 

Možda vas zanima... Brzinski brownies s mliječnom i bijelom čokoladom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Ovako ih ja radim:

  • 4 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
  • Prstohvat soli
  • 20g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 g brašna
  • Pola vrećice praška za pecivo
  • 160 ml tekućeg jogurta, kefira, sirutke ili mlijeka

 

Možda vas zanima... Prhko tijesto, šljive i sladoled kombinacija su iz snova Kolumne

 

Priprema:

  1. Bjelanjke sa soli istucite u čvrsti snijeg. Ostale sastojke smiksajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
  2. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Pecite na zagrijanoj tavi sa svake strane, ako je potrebno, premažite ju sa malo ulja ili maslaca.
  4. Pecite dok ne postane zlatno smeđe boje.
  5. Ja ne pazim ni na oblik ni na veličinu, kao što vidite. 

Lagane su, prozračne, pahuljaste... Ma ih obožavamo, pogotovo kad dodamo malo svježeg kiselkastog voća i čoko namaza. 

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.