Recept je zaista jako jednostavan, a tijesto je tako nježno i mekano. Vidjet ćete i sami ako pokušate napraviti, a sve što trebate je zamijesiti ga i ostaviti na toplom da se diže.
Iskreno, ja sam ih radila za moju malu curicu koja ih obožava grickati, a na kraju smo joj se i mi pridružili uz ručak. Ostatak smo za večeru pojeli s namazima. Po ovom receptu možete raditi i obična peciva ili obogatiti perece ribanom šunkom i sirom koji će tijekom pečenja postati hrskavi, a i okus će se promijeniti. Prilagodite sve po svojim željama.
U nastavku pročitajte recept, a još genijalnih ideja potražite na blogu La Martina Cakes i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 500 g glatkog brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 dcl ulja
- 1 suhi kvasac
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
Za premaz:
- 1 žumanjak
- 1 žlica mlijeka
Postupak pripreme:
- Mlijeko zagrijati. U zdjeli pomiješati mlijeko, ulje, sol, šećer i kvasac te pjenjačom sjediniti.
- Dodati brašno te zamijesiti mekano tijesto.
- Ostaviti da se udvostruči.
- Premijesiti.
- Oblikovati valjak te podijeliti na 8 jednakih dijelova.
- Svaki dio oblikovati u duguljasti valjak te formirati perec.
- Premazati razmućenim žumanjkom i mlijekom.
- Posuti sjemenkama i krupnom soli (može i bez).
- Peći u tepsiji na papiru za pečenje na 200 C - 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju zlatnu boju.
Savjet!
I još da napomenem ako želite više smjese samo poduplajte sastojke. To je to.
Dobar tek!