Kolumne 14. veljače 2019.

Pereci - tradicionalni njemački meki zalogaji

foto: Martina Ražov
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirana putovanjem u Njemačku gdje je u svakoj pekarnici perec tradicionalni proizvod, kad sam došla doma morala sam ih i sama probati napraviti.

Recept je zaista jako jednostavan, a tijesto je tako nježno i mekano. Vidjet ćete i sami ako pokušate napraviti, a sve što trebate je zamijesiti ga i ostaviti na toplom da se diže.

Iskreno, ja sam ih radila za moju malu curicu koja ih obožava grickati, a na kraju smo joj se i mi pridružili uz ručak. Ostatak smo za večeru pojeli s namazima. Po ovom receptu možete raditi i obična peciva ili obogatiti perece ribanom šunkom i sirom koji će tijekom pečenja postati hrskavi, a i okus će se promijeniti. Prilagodite sve po svojim željama.

 

Jednostavan kolač od sira Možda vas zanima... U samo 3 koraka pripremi jednostavan kolač od sira Recepti

 

U nastavku pročitajte recept, a još genijalnih ideja potražite na blogu La Martina Cakes i Instagram profilu.

 

 | Author: Martina Ražov foto: Martina Ražov

Potrebno vam je:

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera 

Za premaz:

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mlijeka 

Postupak pripreme:

  1. Mlijeko zagrijati. U zdjeli pomiješati mlijeko, ulje, sol, šećer i kvasac te pjenjačom sjediniti.
  2. Dodati brašno te zamijesiti mekano tijesto.
  3. Ostaviti da se udvostruči.
  4. Premijesiti.
  5. Oblikovati valjak te podijeliti na 8 jednakih dijelova.
  6. Svaki dio oblikovati u duguljasti valjak te formirati perec.
  7. Premazati razmućenim žumanjkom i mlijekom.
  8. Posuti sjemenkama i krupnom soli (može i bez).
  9. Peći u tepsiji na papiru za pečenje na 200 C - 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju zlatnu boju.

Savjet!

I još da napomenem ako želite više smjese samo poduplajte sastojke. To je to.

Dobar tek!

 | Author: Martina Ražov foto: Martina Ražov  | Author: Martina Ražov foto: Martina Ražov

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.