Kolumne 24. veljače 2016.

Brze pogačice s ružmarinom i maslinovim uljem

pogacice
foto: Suzana Levar
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za slasne pogačice s ružmarinom i maslinovim uljem.

Male, slasne, nepcu neodoljive pogačice. Pravila sam ih od integralnog brašna uz dodatak maslinovog ulja i ružmarina.

Recept je vrlo jednostavan, a pogačice su gotove za taj čas.

Uživajte.

pogacice | Author: Suzana Levar foto: Suzana Levar

Sastojci:

  • 400g integralnoga brašna
  • 200g glatkog brašna
  • 250g maslaca
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 1/2 kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice mlake vode
  • 1.5 žličica soli
  • maslinovo ulje
  • ružmarin

Priprema:

  1. U mlakoj vodi razmrvite 1/2 kvasca pomiješanog sa žličicom šećera. Kvasac ostavite na toplom da se diže. Pećnicu stavite grijati na 200*C.
  2. Integralnom i glatkom brašnu dodajte sol, maslac, cijelo jaje, žumanjak i dignuti kvasac. Sve sastojke dobro povežite i razradite tijesto rukom. Ako vam je tijesto previše mekano slobodno dodate još malo glatkog brašna.
  3. Tijesto razvaljajte na debljinu prsta. Možete od tijesta praviti razne oblike, ali je jako važno da tijesto nije pretanko razvaljano.
  4. Pogačice slažete na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Između svake pogačice ostavite mali razmak kako vam se tijesto ne bi tijekom pečenja sljepilo.
  5. Svaku pogačicu premažite mješavinom maslinovog ulja i ružmarina. Pogačice još lagano posipajte sa solju. Pecite ih na temperaturi od 200*C - 15 do 20 minuta. Kada poprime zlatno-smeđu boju - pečene su!

Dobar tek!

Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.