Kako sam uvijek u potrazi za receptima za slatko u zdravijoj varijanti, bez šećera, moram podijeliti ovu ideju. RIječ je o brzinskom desertu od kokosa, zobenih pahuljica i čokolade za koji ne treba paliti pećnicu. Dakle, samo pet minuta pripreme dijeli te od iznenađujuće finog i zdravog kolača.
Dok čekaš da se dobro ohladi, baci oko na blog Geeketa!
Sastojci:
- 1 pakiranje kokosovog mlijeka (cca 350-400 ml)
- 220 g zobenih pahuljica
- malo kokosa
- 150 g tamne čokolade bez šećera ili tamne čokolade
Ja sam dodala i aromu vanilije, cimet, koricu naranče i par kapi stevije.
Priprema:
- Kokosovo mlijeko zagrij dok se ne otopi pa dodaj izdrobljenu čokoladu i miješaj dok se ne rastopi. U smjesu dodaj aromu vanilije, cimet i narančinu koricu.
- U to dodaj srednje krupne zobene pahuljice i kokos. Sve sjedini i prebaci u kalup za tortu. Poslužit će i pravokutni kalup za brownieje.
- Ostavi u hladnjaku otprilike tri sata.
Dekorirala sam lješnjacima i čoko preljevom bez kalorija. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i mandarine. U slast!