Kolumne 23. lipnja 2015.

Pureće rolade s ribizom

Pureće rolade s ribizom
Ingrid Periša
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Ingrid Periša pronašla je slatko zadovoljstvo u svom vrtu.

Pun vrt je bobičastog voća, malina, ribizla, šumskih jagoda...na stablima, višnje i trešnje. Iskorištavamo ih maksimalno, uglavnom za slastice.

No ovaj put odlučila sam ribizle iskombinirati u slanom jelu. Bobice su se izvrsno uklopile sa sirom i majčinom dušicom. Ako volite kombinirati okuse isprobajte ove rolade

Pureće rolade s ribizom i majčinom dušicom

Sastojci:

  • 4 pureća odreska
  • 100 g kremastog sira (ABC sir)
  • 2 žlice soka od limuna
  • 100 g ribizla
  • 1 žličica listića majčine dušice
  • 2 žlice maslaca
  • 100 ml bijelog vina
  • 250 ml temeljca
  • 2 žlice soka od ribizla (ribizle sam propirjala i procijedila)

Priprema: 

  1. Meso istanjiti batićem te začiniti solju i paprom. Sir izmiješati sa sokom od limuna i začiniti. Ribiz očistiti te s listićima majčine dušice umiješati u sir.
  2. Odreske premazati smjesom i najbolje učvrstiti kuhinjskim koncem, a ja sam čačkalicama. Ugrijati maslac i popržiti meso sa svih strana.
  3. Uliti vino, temeljac i sok od ribiza. Nakon 20 minuta izvaditi meso i umak po potrebi zgusnuti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.