gastro postao
Naša blogerica Ingrid Periša pronašla je slatko zadovoljstvo u svom vrtu.
Pun vrt je bobičastog voća, malina, ribizla, šumskih jagoda...na stablima, višnje i trešnje. Iskorištavamo ih maksimalno, uglavnom za slastice.
No ovaj put odlučila sam ribizle iskombinirati u slanom jelu. Bobice su se izvrsno uklopile sa sirom i majčinom dušicom. Ako volite kombinirati okuse isprobajte ove rolade
Pureće rolade s ribizom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 4 pureća odreska
- 100 g kremastog sira (ABC sir)
- 2 žlice soka od limuna
- 100 g ribizla
- 1 žličica listića majčine dušice
- 2 žlice maslaca
- 100 ml bijelog vina
- 250 ml temeljca
- 2 žlice soka od ribizla (ribizle sam propirjala i procijedila)
Priprema:
- Meso istanjiti batićem te začiniti solju i paprom. Sir izmiješati sa sokom od limuna i začiniti. Ribiz očistiti te s listićima majčine dušice umiješati u sir.
- Odreske premazati smjesom i najbolje učvrstiti kuhinjskim koncem, a ja sam čačkalicama. Ugrijati maslac i popržiti meso sa svih strana.
- Uliti vino, temeljac i sok od ribiza. Nakon 20 minuta izvaditi meso i umak po potrebi zgusnuti.