Fini biskvit od kokosa upotpunjen odličnom kremom od bijele čokolade i linolade! Mmmmm... ma tko bi joj odolio!?
U nastavku pročitajte jednostavan recept za ovu finu Kokos tortu i obavezno ju isprobajte!
SASTOJCI:
Biskvit od kokosa
- 10 bjelanjaka
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice glatkog brašna
- 200 g kokosa
Krema od bijele čokolade i linolade
- 10 žutanjaka
- 200 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g bijele čokolade
- 100 g bijele linolade
- 200 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
- Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Zatim dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok ne potrošite sav šećer.
- Dodajte prosijano brašno i kokos pa kuhačom lagano miješajte smjesu dok ne sjedinite sve sastojke. Smjesu rasporedite po dnu kalupa za torte (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom.
- Biskvit od kokosa pecite 25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Za pripremu kreme žutanjke kuhajte na pari sa šećerom u prahu, otprilike 7-10 minuta. Pred kraj kuhanja ubacite razlomljenu bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. Kremu prebacite u drugu zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Ohlađenoj kremi dodajte maslac sobne temperature i linoladu pa sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte i tučeno slatko vrhnje.
- Biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Biskvite i cijelu tortu premažite kremom i po želji ukrasite otopljenom čokladom ili kokosom. Prije posluživanja tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!