Lakše se diše... Dijete je nakon operacije kući i ide na bolje. Na dijeti smo i svaki dan vrtim isto, lešo meso, lešo riba. Na svu sreću da sam imala goste, jer u arhivi nemam baš neke recepte.
Pred par godina napravila sam roladu od sira omotanu pistacijama i sjećam se da je bila jako fina. Uh, bila je to dobitna kombinacija i za goste i za Gastro.hr. Može se poslužiti kao predjelo za nadolazeće blagdane. Spas u zadnji čas...
Rolada od sira i pistacija
Sastojci:
- 250 gr ricotte
- 150 g svježeg posnog sira
- Pola kapule
- 1 češnjak
- Dvije grančice peršina
- Korica 1 neprskanog limuna
- 150 g oguljenih pistacija
- Sol, papar
Priprema:
1. Pistacije ogulite od opne i uronite u kipuću vode, procijedite i očistite od kožice. Nasjeckati kapulu na što sitnije, kao i peršin. Naribajte limunovu koricu.
2. U zdjeli sjediniti kapulu, peršin i limunovu koricu. U drugoj zdjeli izmiješati dvije vrste sira. Dobiti ćete dosta mekanu smjesu, ako je želite stvrdnuti dodajte i neki tvrđi sir. Ja sam ostavila tako. Posoliti i popapriti. Obavezno probati.
3. Raširiti prozirnu foliju i na nju namazati smjesu. Prekriti drugom folijom i valjkom za tijesto razvući smjesu. Skinuti gornji list folije i posuti slojem nasjeckane kapule, peršina i limunove korice. Uz pomoć donjeg lista folije saviti sir po dužini. Uvaljati roladu u sjeckane pistacije. Biti oprezan jer je dosta mekano.
4. Ponovo uviti u foliju i ostaviti u frižideru 3 sata.
5. Poslužiti s krekerima ili prepečenim kruhom.
Ingrid možete pratiti na njenom blogu Prekratak dan.