Kolumne 07. travnja 2017.

Rolice od lisnatog tijesta: Proljeće u svijetlim bojama

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li što ljepše od spoja lisnatog tijesta s finom pahuljastom kremom, kremom koja će osvojiti svako nepce te pozivati na još uživanja?

Jeste li razmišljali o odlasku na piknik!? Dekica,osoba koju volite, cvijeće, leptiri... i rolice od lisnatog tijesta. Ovu slasticu biram uvijek jer je lagana, prozračna i mogu reći: svima se svidi na prvu... bez sumnje.

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

SASTOJCI:

• 1 paket lisnatog tijesta (2 kocke)
• 500 ml mlijeka
• 1 puding od vanilije
• 3-4 žlice šećera
• 1 žlica gustina
• 250 ml vrhnja za šlag
• 250 g mascarponea
• 4 žlice šećera u prahu

Priprema:

1. Jedno lisnato tijesto razvaljate na 12 traka. Zatim i drugo. Omotate ih oko limenih “tuljaca” te pečete na 200 stupnjeva 15 minuta. Dok lijepo ne porumene. Tijesto pažljivo skinete s kalupa i pustite da se ohladi.
2. Za to vrijeme skuhate kremu; prašak za puding,šećer i gustin razmutiti u 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati. Skuhanu kremu staviti na hlađenje. Posebno izraditi vrhnje za šlag. Ohlađenu kremu, izrađeni šlag, mascarpone i šećer u prahu sjediniti u jednu kremu.
3. Slastičarskom špricom puniti tuljke. Ispast će vam 24 komada.
4. Za ljepši dojam i ukus posuti šećerom u prahu.


P.s. Tuljci, kako ih ja od milja zovem - nestaju u trenu. Dobar tek!

 

Na ovom blogu i facebook stranici možete pratiti Gracijelu, odnosno Slatki začin!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.