Danas vam donosim recept za izuzetno sočne ruske kape i savršenu kremu koju možete koristiti u bilo kojem kolaču gdje trebate osvježenje u okusu.
Ruske kape zahtijevaju nešto više vremena, ali trud se isplati, a to ćete otkriti sa svakim zalogajem ove male tortice.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za pripremu biskvita trebat će vam:
- 8 jaja
- 25 dkg šećera
- 25 dkg brašna
- 6 žlica vode
- 2 žlice ulja
- 2 žlice Dr.Oetker kakao
- 1 Dr. Oetker prašak za pecivo
Krema:
- 4 dcl kiselog vrhnja, punomasnog (može mileram)
- 1 dcl mlijeka
- 3 žlice Dr.Oetker gustina
- 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta vanilije
- 15 dkg margarina
- 10 dkg šećera
- 1 Dr.Oetker vanilin šećer
- Za ukrašavanje:
- 200 g kokosovog brašna
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 dcl mlijeka
Postupak pripreme:
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Za početak, izradite žumanjke i šećer pjenasto.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, Dr.Oetker prašak za pecivo i Dr. Oetker kakao.
- Žumanjcima dodajte vodu i ulje te konstantnim miješanjem postepeno sipajte mješavinu brašna, praška za pecivo i kakaa.
- Miksajte dok se ne sjedini.
- U posebnoj posudi izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
- Snijeg ručno umiješajte u izrađene žumanjke i lagano miješajte dok se ne sjedini.
- Smjesu istresite na tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje, rasporedite i pecite na 180 stupnjeva, 20 minuta.
- Dok se peče biskvit, pripremite kremu kako bi dobro ohladila.
- Izradite kiselo vrhnje i mlijeko te stavite na laganu vatru i pustite da prokuha.
- Još toploj smjesi dodajte Dr.Oetker gustin i dobro promiješajte.
- U posebnoj posudi izradite margarin, šećer i Dr.Oetker vanillin šećer.
- Izrađenom margarinu dodajte još toplu smjesu vrhnja i mlijeka i dobro izradite.
- Ukoliko vam se margarin i šećer ne tope u kremi, slobodno možete vratiti sve zajedno na vatru dok se ne sjedini.
- Pustite da se ohladi do kraja.
- Hladna krema će biti konzistencije pudinga.
- Kada je biskvit pečen i u potpunosti ohlađen, režite ga okruglim rezačem za kekse.
- Svaku torticu prepolovite.
- Kako je riječ o jako mekom biskvitu, preporučujem vam da probate trik sa zubnim koncem kako biste prerezali biskvit popola. Uzmite dovoljno zubnog konca, obavijte oko tortice, pazite da je na sredini i jednostavno zavežite u čvor.
- Ovaj princip rezanja možete koristiti i na većim tortama ali samo kod mekih biskvita.
- Detaljan prikaz možete vidjeti u videu.
- Svaku torticu filujte kremom, poklopite i okolo namažite kremom kako bi se kokos zalijepio.
- Uvaljajte u kokosovo brašno i gore završite glazurom od čokolade koju ste napravili tako što ste otopili čokoladu u mlijeku.
Dobar tek!