Popečci od tikvica su jelo koje vole čak i oni koji inače nisu baš veliki ljubitelji tikvica, a ova verzija s mrkvom i sirom je jedna od omiljenih u našoj obitelji!
Popečci od tikvica, mrkve i sira (12 - 15 popečaka)
Sastojci:
- 2 veće tikvice, naribane i iscijeđene
- 3 mrkve, naribane
- 1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
- 2 jaja
- 2-3 žlice naribanog sira (parmezana, ili po vašem izboru)
- 1 šalica brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 šalice jogurta ili kefira
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice kurkume
- majčina dušica, ružmarin (začini po izboru)
- ulje za prženje
Napomena: 1 šalica = 250 ml
Priprema:
- Naribajte tikvice i dobro iscijedite svu suvišnu tekućinu koristeći kuhinjske papirnate ručnike.
- Stavite naribane tikvice u veliku posudu. U istu posudu dodajte naribanu mrkvu i sitno isjeckan luk.
- Dodajte sve ostale sastojke i dobro pomiješajte dok se svi sastojci ne povezu.
- Smjesa treba biti gusta, a ako je još uvijek malo rijetka, možete dodati još 1-2 žlice brašna i pomiješati.
- U velikoj tavi za prženje ugrijte ulje i pržite popečke nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Poslužite tople i - dobar tek!
Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.