Kolumne 27. siječnja 2017.

Slasno i neodoljivo: Popečci od tikvica, mrkve i sira

foto: Lili Bašić
gastro postao gastro.24sata.hr
Opet nešto sjajno iz radionice naše blogerice Lili Bašić Capaccetti!

Popečci od tikvica su jelo koje vole čak i oni koji inače nisu baš veliki ljubitelji tikvica, a ova verzija s mrkvom i sirom je jedna od omiljenih u našoj obitelji!

Popečci od tikvica, mrkve i sira (12 - 15 popečaka)

Sastojci:

  • 2 veće tikvice, naribane i iscijeđene
  • 3 mrkve, naribane
  • 1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
  • 2 jaja
  • 2-3 žlice naribanog sira (parmezana, ili po vašem izboru)
  • 1 šalica brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 šalice jogurta ili kefira
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice kurkume
  • majčina dušica, ružmarin (začini po izboru)
  • ulje za prženje


Napomena: 1 šalica = 250 ml

 | Author: Lili Bašić foto: Lili Bašić


Priprema:

  1. Naribajte tikvice i dobro iscijedite svu suvišnu tekućinu koristeći kuhinjske papirnate ručnike.
  2. Stavite naribane tikvice u veliku posudu. U istu posudu dodajte naribanu mrkvu i sitno isjeckan luk.
  3. Dodajte sve ostale sastojke i dobro pomiješajte dok se svi sastojci ne povezu.
  4. Smjesa treba biti gusta, a ako je još uvijek malo rijetka, možete dodati još 1-2 žlice brašna i pomiješati.
  5. U velikoj tavi za prženje ugrijte ulje i pržite popečke nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Poslužite tople i - dobar tek!

Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.