gastro postao
Ljubav ipak ide kroz želudac, pa je Valentinovo idealan povod da se svi muškarci zatvore u kuhinju i pokojim specijalitetom iznenade važne žene u svom životu.
Teško će bilo tko odoljeti slatkom zalogaju, pa vam predlažemo da igrate na sigurno i voljenim osobama poslužite desert koji će ih oboriti s nogu. Ako nemate inspiraciju, naš bloger Dino Bebić otkriva vam tajnu slatkog zalogaja od bijele čokolade i bučinog ulja. S nježnim brzinskim desertom na laganom biskvitu sigurno nećete pogriješiti, samo se držite Dinovih uputa i uživajte.
Sastojci:
Biskvit:
- 8 jaja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g tamne čokolade
- 30 ml biljnog ulja
Pjenica od čokolade i bučinog ulja:
- 200 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 štapić vanilije
- 500 ml tučenog biljnog šlaga
- 150 ml bučinog ulja
- Odvojite bjelanjak od žumanjka. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok se ne napravi fina gusta krema.
- Zatim dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte bjelanjak.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 15 min na 170.
- Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
- Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte I rashladite, zatim lagano umiješajte šlag.
- Pjenicu prelijte preko rashlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.
- Hladno servirajte mousse od bijele čokolade i bučinog ulja ukrašen bobičastim voćem i svježom metvicom.