Kolumne 24. rujna 2018.

Slobodan Stefanović: Intervju s Gastro zvijezdom iz susjedstva

foto: Sloba Stefanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne samo da je čovjek prvak beogradskog kazališta i stalno pjevuši arije iz mjuzikala, nego je atletski građen, elokventan, nasmijan, ugodan, i – autor i voditelj popularnog gastro showa Mr Kitchen na Top Kanal TV-u u susjednoj nam Srbiji!

Slobu sam upoznao na poslovnom putu po Njemačkoj i oduševio se širinom, znanjem, jednostavnošću i profesionalnošću ovog 40-godišnjeg Novosađanina stalno zaposlenog u „Pozorištu na Terazijama“ u Beogradu...

Svjestan da ovakvih emisija itekako nedostaje na našim TV programima, upitao sam ga otkud mu uopće ideja za takve stvari i koliko mu je trebalo da postigne sadašnju popularnost.

 | Author: Sloba Stefanović foto: Sloba Stefanović

Rođeni si Novosađanin koji se nakon završene Akademije umjetnosti preselio u Beograd, što se dogodi s čovjekom da poveže pjevanje i gastronomiju, složit ćeš se, dva dosta oprečna zanimanja?
Kada sam se preselio u Beograd i počeo samostalno živjeti, bio sam prinuđen jesti nešto i „na žlicu“ i tako se počeo interesirati za kuhanje. Potreba se polako pretvorila u ljubav prema kulinarstvu jer sam kao kreativac našao još jedan način da izrazim sebe – kroz kuhanje. Sjećam se da sam u početku često kuhao omiljena jela iz kuharice moje majke – bećar paprikaš, tijesto s kupusom, špagete u paradajz sosu s tunjevinom... I tako je krenulo

Kako si počeo raditi show?
Prije više od godinu dana napravio sam Instagram profil @gastroglumac gdje objavljujem fotke hrane koju spremam. Na nagovor prijateljice i sadašnjeg asistenta Maje Petrović napravio sam i blog u okviru mog glumačkog sajta www.slobodanstefanovic.com. Nedugo zatim, moj novi hobi su primijetili producenti Top televizije i ponudili mi da napravim autorsku emisiju o kuhanju. Ušli smo u drugu sezonu i jako se veselim svakom novom snimajućem danu. Trenutno me to stvarno puno zaokuplja jer mogu biti beskrajno kreativan.

Gdje možemo gledati tvoj show, kako često?
Premijera novih epizoda ide preko kablovskog pružatelja usluga SBB, na Top televiziji svakog radnog dana od 17.40 s reprizom u 11h narednog dana. Međutim, sve emisije postavljamo i na YouTube kanal, kao i na facebook stranicu Mr. Kitchen, i Instagram profil @mrkitchenserbia.

 | Author: Sloba Stefanović foto: Sloba Stefanović

Koja je tvoja uloga unutra, sam smišljaš scenarij i recepte?
Kao dupli lav ne prepuštam ništa slučaju pa sam se umiješao i u izbor scenografije, rekvizitera, a podrazumijeva se i da sam biram goste, recepte, savjete dana, scenario i sve što je u vezi s emisijom Mr. Kitchen. Zahvalan sam što imam ozbiljnu produkciju iza sebe, kao i divne ljude s kojima surađujem profesionalno i s osmjehom.

Kako biraš goste, je li te ponekad strah?
Tjedno imam tri emisije s gostima, a u dvije kuham sam. Moji gosti su iz različitih socijalnih struktura s različitim zanimanjima: glumci, pjevači, fitnes treneri, ambasadori, povjesničari, doktori, food blogeri... Događalo mi se da prepustim gostu kuhinju, a tek na snimanju shvatim da nije pretjerano spretan. Sada se to ne događa – uglavnom zajedno kuhamo po njihovim receptima i tako mi je zanimljivije. Uvijek naučim nešto novo. Nikada me nije strah gosta jer se zaista dobro pripremim.

Vodiš li sam svoje društvene mreže, koliko si jak u brojkama?
Sam vodim Instagram @slobastefanovic i @gastroglumac gdje imam ukupno oko 19k pratilaca. Mr. Kitchen stranica na fejsbuku ima oko 80k pratilaca što je lijepa brojka s obzirom na to da stranica postoji tek nekoliko mjeseci.

Koja ti je kuhinja najdraža, a što se najviše prati i lajka?
Volim neobične i šarene kuhinje: meksičku, indijsku, vijetnamsku, japansku, tajlandsku, libanonsku, talijansku... Ubjedljivo najviše lajkova dobivaju slatka i nezdrava jela, a najmanje ono što nije svojstveno hedonistima niti našem podneblju, a spada u zdravu hranu. Međutim, ne odustajem. Želim ukazati na važnost zdrave ishrane i razbiti mit o tome da zdrava hrana mora biti skupa.

Koliko si već epizoda snimio, koji su sljedeći koraci?
Snimio sam ukupno oko 100 epizoda, a u drugoj sezoni me očekuje duplo više. Trudit ću se da uvijek donesem nešto novo i zanimljivo, s nekim finim i zanimljivim gostima. Zato te javno pozivam da sudjeluješ u Mr. Kitchen emisiji i da zajedno pravimo neka jela od piva recimo, i to što prije (smijeh)!


 | Author: Sloba Stefanović foto: Sloba Stefanović

Slutim najgledaniju emisiju u povijesti serijala (smijeh)! Za kraj, podijeli s nama jedan svoj omiljen, lagan i ne predug recept!
Nedavno sam pravio savršen namaz od graha i kurkume inspiriran humusom:
220 gr skuhanog graha, 1 žlica kaslaca od sezama, sol, sok jednog limuna, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, 2 žlice vode u kojoj su bile leblebije, po želji: 1/3 žličice začina – kurkuma, čili, paprika i kumin. Sve sastojke izmiksajte štapnim mikserom. Korigirajte gustinu maslinovim uljem ili vodom. Uživajte!

Puno hvala Mr. Kitchenu, uskoro očekujte teletinu u crnom pivu i beeramisu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.