Kolumne 15. lipnja 2016.

Tečaj francuskog za prave gurmane

Francuska
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite francuski uz jestive i pitke delicije uz izvještaj naše nove blogerice!

Nathalie Durbić (uz brata Jean-Pierrea) vlasnica je trgovine „French store“, koja postoji već dvije godine, a otvorena je sa željom da Zagrepčanima ponudi najbolje od Francuske po pristupačnim cijenama. Odnedavna, uz trgovinu, French Store nudi i kušanja plata francuskih sireva uz vina na čaše, te drugih delicija (paštete, mousse od patke ili suhe kobasice). 

Nathalie je podrijetlom iz Hrvatske, rođena u Francuskoj, u Normandiji - Le Havreu, radila kao voditeljica u restoranu "Le bistrot des Halles" 15 godina, a u Zagreb se doselila potkraj 2012. godine da se približi korijenima i obitelji. Na adresi Bukovačka 25 otvorila je svoja vrata kako bi Hrvatima približila okuse i mirise Francuske te Francuzima u Zagrebu dala mogućnost da se katkada osjećaju - kao kod kuće.

Francuska | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Marija Vukelić je kreativna profesorica francuskog i talijanskog jezika te polaznica Vinske akademije WSET, Level 2. U svome metodičnom pristupu vodi dječje kazalište na talijanskom i francuskom – MALO KAZALIŠTE, organizira zanimljive radionice Art&wine made in Croatia, Abeceda finih zalogaja i gutljaja te je suorganizatorica vinskih festivala i događaja, istaknuta članica i dopredsjednica Udruge WOW do srpnja 2015.

Uz pomoć French storea, Marija će organizirati tečaj francuskog jezika uz kušaoncu vina i delikatesa iz svih dijelova Francuske.

Od Alsacea i Bordeauxa do Côtes du Rhône i Champagne, Marija i Nathalie će vas voditi kroz klasične parove poznatih francuskih sireva i pripadajućih vina. Važnost francuskog jezika u svijetu gastronomije ali i u svakodnevnom životu svakim je danom sve veća, a za ljubitelje vina te posebice profesionalce - nije luksuz nego potreba. Uz dvije ljetne radionice – 20. lipnja i 4. srpnja, prof. Marija Vukelić najavila je jesenske tečajeve koji će se razvijati u dva smjera – za gurmane-amatere i za profesionalce.

Francuska | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Broj mjesta je ograničen pa si osigurajte mjesto ranom prijavom na marijavukeliczg@gmail.com. Radionica je namijenjena znatiželjnim bonkulovićima željnima znanja. Osim kušanja i uživanja, polaznici će pisati, čitati i pričati na francuskom. Kako bi organizatorica, Marija Vukelić, rekla: “Osjetit ćemo francuski jezik na jeziku i na nepcu! “

Osim spomenutih, svaka radionica će imati gosta iznenađenja. Njihov identitet ne smijemo otkriti, ali vam možemo reći da se uklapaju u već bogati program. Više možete naći na njihovoj facebook stranici. 

Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na straniciinstagramu te facebooku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.