gastro postao
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za fine i zdrave domaće kolačiće
Kod mene su danas zamirisali zdravi kolačići sa zobenim i kukuruznim pahuljicama te sušenim marelicama. Zdravi kolačići se tope u ustima, a okusom su bolji i od poznatih "Grancereale" keksića. Evo recepta kako ih napraviti kod kuće!
Sastojci:
- 60g zobenih pahuljica
- 60g kukuruznih pahuljica
- 60g oštrog brašna
- 80g maslaca
- šačica sušenih marelica
- 50g šećera (može i manje, ovisno o željenoj slatkoći)
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 cijelo jaje
Priprema:
- Zobene i kukuruzne pahuljice je potrebno prethodno samljeti.
- Na vatri rastopite maslac, dodajte usitnjene pahuljice te dvije žlice šećera. Miješate dok ne poprime zlatno-žutu boju. Smjesu maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Za to vrijeme, izmiksajte jaje sa šećerom. U smjesu dodajte i brašno s praškom za pecivo kao i jedan vanilin šećer.
- Sve sastojke dobro povežite. Povezanoj smjesi dodajte ohlađene pahuljice i nasjeckane suhe marelice.
- Pećnicu zagrijte na 180C.
- Od navedenih sastojaka izradite male loptice (mjera nek bude čajna žličica).
- Kolačiće pecite nekih 10 do 15 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Dobar tek!
Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.