Kolumne 18. studenoga 2017.

Zimsko varivo sa začinima koji griju

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Moram vam priznati da nisam neki ljubitelj jela sa žlicom, ali baš zbog toga htjela sam eksperimentirati i napraviti nešto po mom guštu, iskoristiti sezonske namirnice, kombinirati ih sa začinima koji griju i stvoriti ukusno jelo "na žlicu".

Ovo varivo je najbolje jesti uz šnitu domaćeg kruha sa sjemenkama.

POTREBNO:

  • 3 mrkve
  • 1 korijen peršina s lišćem
  • 1 korabica
  • 3 poriluka
  • 5-6 listova raštike
  • 100 g graška
  • 150 g heljde


ZAČINI: maslinovo ulje, sol, papar, peperoncino, list lovora, đumbir u prahu, kurkuma ili curry

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

PRIPREMA:
1. Mrkvu, korijen peršina i korabicu očistite pa narežite na kockice. Poriluk narežite na kolutiće. Raštiku narežite na trakice.
2. U posudu za kuhanje stavite žlicu maslinovog ulja i ubacite narezano povrće, miješajte kuhačom. Nakon 10 min dodajte vruću vodu toliko da pokrije povrće, dodajte raštiku, grašak i list peršina i pustite da se kuha. Dodajte začine po ukusu, jedino kurkumu ili curry dodajte na kraju da kuhanje ne uništi ljekovitost kurkume.
3. Nakon pola sata kuhanja dodajte heljdu i dodajte još malo vruće vode ako je isparila u kuhanju. Vode ne treba biti previše, toliko da je svo povrće pokriveno vodom. Heljda će se skuhati za 15 min i tada je varivo gotovo, dodajte kurkumu.

Vaša Fitness Klinika. Vidimo se na facebooku ili na instagramu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.