Kolumne 3033 prikaza 18. studenoga 2017.

Zimsko varivo sa začinima koji griju

Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Moram vam priznati da nisam neki ljubitelj jela sa žlicom, ali baš zbog toga htjela sam eksperimentirati i napraviti nešto po mom guštu, iskoristiti sezonske namirnice, kombinirati ih sa začinima koji griju i stvoriti ukusno jelo "na žlicu".

Ovo varivo je najbolje jesti uz šnitu domaćeg kruha sa sjemenkama.

POTREBNO:

  • 3 mrkve
  • 1 korijen peršina s lišćem
  • 1 korabica
  • 3 poriluka
  • 5-6 listova raštike
  • 100 g graška
  • 150 g heljde


ZAČINI: maslinovo ulje, sol, papar, peperoncino, list lovora, đumbir u prahu, kurkuma ili curry

 | Author: Fitness Klinika Fitness Klinika

PRIPREMA:
1. Mrkvu, korijen peršina i korabicu očistite pa narežite na kockice. Poriluk narežite na kolutiće. Raštiku narežite na trakice.
2. U posudu za kuhanje stavite žlicu maslinovog ulja i ubacite narezano povrće, miješajte kuhačom. Nakon 10 min dodajte vruću vodu toliko da pokrije povrće, dodajte raštiku, grašak i list peršina i pustite da se kuha. Dodajte začine po ukusu, jedino kurkumu ili curry dodajte na kraju da kuhanje ne uništi ljekovitost kurkume.
3. Nakon pola sata kuhanja dodajte heljdu i dodajte još malo vruće vode ako je isparila u kuhanju. Vode ne treba biti previše, toliko da je svo povrće pokriveno vodom. Heljda će se skuhati za 15 min i tada je varivo gotovo, dodajte kurkumu.

Vaša Fitness Klinika. Vidimo se na facebooku ili na instagramu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.