gastro postao
Ovi keksići imaju tri dobre strane - ukusni su, divno mirišu i odlično izgledaju na blagdanskom stolu.
Priprema je poprilično jednostavna i kratka, a od jedne ćete smjese dobiti između 10 i 15 keksića, ovisno o veličini kalupa. Predlažemo vam da odmah napravite dvostruku količinu jer su jednostavno neodoljvi.
Sastojci:
- 3 bjelanjka
- 250 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 3 kapi arome badema
- 1 mala žličica mljevenog cimeta
- 275 g badema
Priprema
- Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg mikserom na najvećoj brzini. Postupno dodajte šećer u prahu i nastavite miksati. Dvije žlice snijega odvojite za premazivanje.
- U snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte vanilin šećer, aromu badema, cimet i polovicu mljevenih neoljuštenih badema. U smjesu dodajte toliko preostalih badema da se neznatno lijepi.
- Smjesu premjestite na radnu plohu posutu šećerom i razvaljajte na oko 1/2 cm debljine. Pomoću kalupa izrežite od tijesta zvjezdice i složite ih na lim te premažite ostatkom snijega. Pecite na 140°C oko 30 minuta.
- Keksi pri vađenju iz pećnice moraju pod prstima biti malo mekani. Ostavite da se ohlade.
Uživajte u okusu i mirisu!