Zaposlenici su iskreno na Redditu odgovarali na pitanje što nikada ne bi pojeli iz vlastitog restorana. Sudeći po odgovorima, ni obična juha nije siguran odabir jer se u većini restorana ni ne čuva u hladnjaku. Brojni su upozorili na razne dodatke u pićima, poput najčešćeg limuna kojeg uglavnom ni ne operu. Isto se odnosi i na limetu, naranču i sve ostalo dobro poznato tretirano-pesticidima voće.
U finijim restoranima sve češće se nudi cijenjeno ulje od tartufa, koje kako kažu ne sadrži ni mrvicu skupocjene gljive. "Potpuno umjetno dobiven miris i okus na bazi petroleja", napominju u odgovorima.
U japanskim restoranima gosti često naručuju takozvani "spicy yellowtail", u koji se stavljaju svi otpaci različitih vrsta ribe koji gotovo nikad nisu niti svježi. Najgore od svega je što ni ne znate što zapravo jedete, objasnio je korisnik dymlostheoni.
![limunada | Author: Thinkstock](/media/img/63/39/78100aaf4463b32b4a3d.jpeg)
Korisnik koji radi u čak dva restorana otišao je toliko daleko da je zaključio kako je najbolje da ljudi jedu kod kuće jer jedino tako znaju što jedu. Istaknuo je da ništa u restoranima nije svježe, da se posuđe ne pere, salata je uvijek neoprana, a o higijeni ne želi niti pričati.
Sljedeći put kad naručite običnu mineralnu vodu ili gazirano piće, razmislite o limunu koji vam uredno ubace u piće, zapitajte se je li salata oprana, ili koliko je prženih krumpirića samo napekla neoprana friteza. Jedite u provjerenim restoranima, a masovna mjesta s tisuću jela na jelovniku, slobodno zaobiđite.