07. rujna 2016.

Konobari i kuhari u restoranu otkrivaju što nikada ne bi naručili

Kuhar mijesi tijesto
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurno ste tisuću puta razmišljali o pozadini pripreme hrane iz vašeg omiljenog restorana. Konobari i kuhari otkrivaju što je to što baš nikada ne bi naručili

Zaposlenici su iskreno na Redditu odgovarali na pitanje što nikada ne bi pojeli iz vlastitog restorana. Sudeći po odgovorima, ni obična juha nije siguran odabir jer se u većini restorana ni ne čuva u hladnjaku. Brojni su upozorili na razne dodatke u pićima, poput najčešćeg limuna kojeg uglavnom ni ne operu. Isto se odnosi i na limetu, naranču i sve ostalo dobro poznato tretirano-pesticidima voće. 

U finijim restoranima sve češće se nudi cijenjeno ulje od tartufa, koje kako kažu ne sadrži ni mrvicu skupocjene gljive. "Potpuno umjetno dobiven miris i okus na bazi petroleja", napominju u odgovorima.

U japanskim restoranima gosti često naručuju takozvani "spicy yellowtail", u koji se stavljaju svi otpaci različitih vrsta ribe koji gotovo nikad nisu niti svježi. Najgore od svega je što ni ne znate što zapravo jedete, objasnio je korisnik dymlostheoni.

limunada | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Korisnik koji radi u čak dva restorana otišao je toliko daleko da je zaključio kako je najbolje da ljudi jedu kod kuće jer jedino tako znaju što jedu. Istaknuo je da ništa u restoranima nije svježe, da se posuđe ne pere, salata je uvijek neoprana, a o higijeni ne želi niti pričati.

Sljedeći put kad naručite običnu mineralnu vodu ili gazirano piće, razmislite o limunu koji vam uredno ubace u piće, zapitajte se je li salata oprana, ili koliko je prženih krumpirića samo napekla neoprana friteza. Jedite u provjerenim restoranima, a masovna mjesta s tisuću jela na jelovniku, slobodno zaobiđite

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.