01. studenoga 2016.

Njegovo kremasto savršenstvo: Rižoto od poriluka

rižoto od poriluka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poriluk u nekoj novoj, neodoljivoj kombinaciji.

Sjajan rižoto oduševit će vas svojom kremoznšću i bogatim okusom dobivenim pomoću bijelog vina i temeljca. Sastojak kojeg možda ne dodajete često u rižota je svakako vrhnje za kuhanje koje će ovaj rižoto učiniti još primamljivijim. U manje od pola sata jednostavna namirnica poput poriluka postat će sjajno predjelo kojem je teško odoljeti.

Potrebno vam je:

  • 3 šalica temeljca
  • 3 manja poriluka
  • 1 luk
  • 1 šalica riže
  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice parmezana
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar
  • Peršin, vlasac

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne omekša.
  2. Ne smije poprimiti smeđu boju pa pripazite na to.
  3. Dodajte poriluk pa pirjajte oko dvije minute dok ne omekša.
  4. Dodajte rižu i lagano je tostirajte, a zatim dodajte vino.
  5. Posolite i zapaprite, a kad vino ispari, počnite dodavati malo po malo temeljca.
  6. Maknite s vatre pa umiješajte maslac i parmezan.
  7. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte pa pospite svježim začinima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.