gastro postao
                                            
                                        
                                    Zdravu povrtnu paštetu poslužite s toplim kruhom
                                
                                
                                    
                                
                                Nakon što probate kombinaciju leće i gljiva u pašteti, na kupovnu ćete zaboraviti. Savršeno maziva i kremasta, s mrvicama oraha, ova pašteta idealna je za impresioniranje društva. Treba li napominjati da je i izuzetno zdrava?
Potrebno vam je:
- 200g kuhane leće
 - 400g bukovača
 - dl mlijeka
 - žčlica brašna
 - žlica maslaca
 - 2 žličice soli
 - 1/2 žličice papra
 - 1 i pol žličica mješavine začina
 - 80g oraha
 - povrtni temeljac
 
Priprema:
- Skuhajte leću. Bukovače očistite i narećite na tanke listiće pa pirjajte u posudi s malo temeljca. Kad gljive omekšaju, maknite s vatre i malo ohladite.
 - Sameljite sve u blenderu ili stroju za mljevenje mesa zajedno s ocijeđenom lećom i orasima. Smjesu prebacite u posudu.
 - Na maslacu popržite brašno, zalijte mlijekom i kuhajte miješajući dok ne dobijete glatki umak. Umiješajte ga s usitnjenim sastojcima.
 - Začinite solju, paprom i povrtnom mješavinom začina