08. kolovoza 2016.

Lazanje u novom ruhu: Smotuljci od patlidžana i tri vrste sira

rolica od patlidzana
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite vege lazanje u potpuno novom izdanju uz pomoć novog Tasty videa.

Ispecite, napunite, zarolajte pa zapecite. Ukusan spoj patlidžana, tri vrste sira i umaka od rajčice odlično se spaja u kremastim i ukusnim smotuljcima. Okusom nalik na vegetarijanske lazanje, a pripremom puno jednostavnije, ove rolice osvojit će čak i najveće mesojede. Brzo i jednostavno, ukusno i sočno. Iskoristite patlidžan u punom sjaju i uživajte u finim rolicama.

Potrebno vam je:

  • 1 patlidžan
  • 2 šalice svježeg sira ili ricotte
  • 1 šalica mozzarelle
  • ½ šalice parmezana
  • 1 žlica bosiljka
  • 1 jaje
  • 2 šalice umaka od rajčice

Priprema:

  1. Patlidžan izrežite na duge kriške pa ga stavite na lim, posolite i pustite da odstoji kako bi pustio vodu.
  2. Obrišite ga papirnatim ubrusima.
  3. Pecite ga na 175 sutpnjeva oko 20 minuta, a za to vrijeme u zdjeli pomiješajte svježi sir, parmezan, mozzerella, bosiljak i jaje.
  4. Kada je patlidžan gotov, premažite svaku krišku smjesom pa zarolajte.
  5. U lim ulijte umak od rajčice, posložite rolice pa zalijte s još umaka i pospite sirom i svježim bosiljkom.
  6. Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.