gastro postao
Napravite vege lazanje u potpuno novom izdanju uz pomoć novog Tasty videa.
Ispecite, napunite, zarolajte pa zapecite. Ukusan spoj patlidžana, tri vrste sira i umaka od rajčice odlično se spaja u kremastim i ukusnim smotuljcima. Okusom nalik na vegetarijanske lazanje, a pripremom puno jednostavnije, ove rolice osvojit će čak i najveće mesojede. Brzo i jednostavno, ukusno i sočno. Iskoristite patlidžan u punom sjaju i uživajte u finim rolicama.
Potrebno vam je:
- 1 patlidžan
- 2 šalice svježeg sira ili ricotte
- 1 šalica mozzarelle
- ½ šalice parmezana
- 1 žlica bosiljka
- 1 jaje
- 2 šalice umaka od rajčice
Priprema:
- Patlidžan izrežite na duge kriške pa ga stavite na lim, posolite i pustite da odstoji kako bi pustio vodu.
- Obrišite ga papirnatim ubrusima.
- Pecite ga na 175 sutpnjeva oko 20 minuta, a za to vrijeme u zdjeli pomiješajte svježi sir, parmezan, mozzerella, bosiljak i jaje.
- Kada je patlidžan gotov, premažite svaku krišku smjesom pa zarolajte.
- U lim ulijte umak od rajčice, posložite rolice pa zalijte s još umaka i pospite sirom i svježim bosiljkom.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!