11. kolovoza 2016.

Limun, losos i kopar spajaju se u savršen ručak

losos
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite savršeno pečen losos s limunovom koricom i koprom.

Kopar i losos idealan su spoj, a meso lososa odlično će osvježiti limunova korica. U ovom se slučaju losos stavlja na još hladno ulje i peče se sporije i duže kako bi meso postalo mekše i još ukusnije. Ne zaboravite dobro oprati limun prije ribanja i ne bojte se dodavanja veće količine kopra. Kada se okusi spoje, uživat ćete u najboljem lososu koji možete zamisliti, a sve to samo u 25 minuta kuhanja. Poslužite ga uz kuhani krumpir kojem ste dodali žlicu maslaca i ostatak začinjenog ulja u kojem se pekao losos.

Potrebno vam je:

  • Fileti lososa
  • 1 žlica sjeckanog kopra
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, crvena paprika

Priprema:

  1. Naribajte koricu jednog limuna.
  2. Svaki komad lososa začinite soli, paprom, crvenom paprikom, malo limunove korice i polovicom nasjeckanog kopra, a zatim po njima istisnite sok jednog limuna.
  3. U tavu u kojoj ćete peći losos dodajte maslinovo ulje, ostatak kopra, još malo limunove korice i prije nego što se zagrije dodajte losos.
  4. Pecite na laganoj vatri oko 20 minute. Neka vrh lososa ostane svjetliji.
  5. Izvadite iz tave i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.