Recepti 30. prosinca 2016.

Ma je li to moguće: Škrta sarma bez kiselog kupusa

sarma
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mislite li da je nemoguće pripremiti sarmu bez listova kiselog kupusa? Razmislite opet pa se upustite u pripremu najbrže sarme na svijetu.

Sarma nikada nije bila jednostavnija. Pripremite ovu brzinsku verziju najdražeg jela za hladne dane pa uživajte u njemu za manje od sat vremena. Neće vam biti potrebni listovi kupusa za zamatanje sarmi već samo rezani kiseli kupus. Pazite da ne miješate sarmu kada se kuha kako se okruglice ne bi raspale. Jelo poslužite uz pire krumpir.

Sastojci:

  • 250 g mljevenog mesa
  • 1,5 šalica riže
  • 400 g rezanog kiselog kupusa
  • 3 žličice crvene paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • Suho meso ili kobasice
  • Lovorov list
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Rižu skuhajte do pola pa je dobro ohladite.
  2. Pomiješajte je s mljevenim mesom, crvenom paprikom, protisnutim češnjakom, soli, paprom i pola jaja.
  3. Dobro povežite sastojke.
  4. Na dno posude posložite kiseli kupus i suho meso pa sve skupa obilno začinite crvenom paprikom, soli i paprom.
  5. Promiješajte i pustite da malo krčka, a zatim na kupus posložite loptice od mljevenog mesa.
  6. Dodajte vode, protresite zdjelu i kuhajte pokriveno oko sat vremena.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.