04. listopada 2016.

Malo posla, puno zabave: Liker od mandarine

Liker od mandarine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mandarine pojedete, a od korice pripremite liker koji će razveseliti vaše goste

Zaboravite na Limoncello i Arancello, Mandarincello je novi hit liker. Osim što je jednostavan kao i svi likeri, malo mućkanja i puno strpljenja rezultirat će zavidnim desertnim pićem. Kupite netretirane mandarine kako biste mirne duše iskoristili korice, počastite se malo kvalitetnijom votkom i samim tim ste većinu posla već napravili.

Za jednu litru likera od mandarine trebat ćete

  • teglicu, bocu
  • 500ml bolje votke
  • korice oko 5 mandarini
  • 350g bijelog šećera
  • 350ml vode, plus još jedna šalica vode
  1. Operite mandarine, osušite ih i ogulite tako da skinete većinu bijelog dijela. Narežite na trakice. 
  2. Spremite u teglicu, ulijte votku i čuvajte na gladbnom mjestu. Mućkajte teglicu svaki dan, a nakon sedam dana provjerite je li spremna tako da ćete izvaditi koricu i provjeriti je li lako lomljiva. Ako je korica fino hrskava, vaša mandarina je spremna za pripremu likera. 
  3. Napravite šećerni sirup, dodajte 350ml vode i 350g šećera i stavite na srednju vatru. Pomiješajte povremeno i ohladite na sobnu temperaturu.
  4. Pripremite bocu i procijedite alkohol iz teglice kroz sito. Dodajte sirup od šečera, sve promućkajte i probajte. Ako vam je prejako, dolijte ekstra šalicu vode. Čuvajte u hladnjaku i lagano pijuckajte u dobrom društvu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.