03. travnja 2015.

Dašak Indije na tanjuru - Chilli paneer

Chilli paneer
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recepte iz popularnog filma Marigold hotel 2

Indijski recept za savršenu kombinaciju čilija, papra i indijskog sira (paneer). 

Sastojci:

1 žličica sjemenki kumina

400 g panira (indijski sir)

repičino ulje

4 češnja drobljenog češnjaka

1 sitno narezani svježi zeleni čili

više od pola čajne žlice mljevenog crnog papra

1 čajna žlica soli

1 žlica pirea od rajčice

pola čajne žlice šećera

4 sitno narezana mlada luka (na kolutiće)

 

Priprema:

1. Sameljite kuminove sjemenke u prah pomoću mužara.

2. Razrežite panir na kockice

3. Dodajte tanki sloj ulja u veliku tavu za pečenje i zagrijte

4. Pržite panir dok ne poprimi zlatnu boju sa svake strane pa ga izvadite i prebacite na tanjur na koji ste stavili papirnati ručnik. 

5. Stavite 2 žlice ulja, češnjak, zeleni čili, kumin, crni papar i sol u tavu i popržite na laganoj vatri otprilike 3 minute.

6. Dodajte pire od rajčice, šećer i miješajte te dodajte panir natrag u tavu s malo vode.

7. Poklopite i pustite da se kuha/peče otprilike 5 minuta

8. Dodajte mladi luk i pirjajte dok voda ne ispari

9. Servirajte svježe i vruće te polijte s malo limunovog soka.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.