03. lipnja 2016.

Top 5 trikova za naukusniju maribiranu ribu i meso

marinada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznata je stvar kako je meso najbolje kada dovoljno dugo odstoji u finoj kupki od začina i ulja. Donosimo vam korisne savjete o marinadama kako bi vaše meso bilo što mekanije, podatnije i na samom kraju kraju - savršenog okusa.

Najkraće vrijeme marinade zahtjevaju ribe i ostali morski plodovi.

Potrebno im je najmanje 15 minuta stajanja u finom maslinovom ulju, češnjaku, ružmarinu ili kojem drugom začinu, a 30 minuta držanja u marinadi ribu će učiniti savršenom nakon pečenja.

marinada2.jpg | Author:

Piletini je potrebno najmanje 30 minuta kupanja u marinadi dok je 6 sati čini mekom i podatnom. Odlično se slaže s limunom, čilijem, češnjakom i bazičnim začinima poput soli i papra.

Janjetina, svinjetina i goveđe meso trpe dugo mariniranje. Štoviše,što se duže kupaju u sokovima to su bolje. Tako je najkraće vrijeme mariniranja za ove vrste mesa 4 sata, a najbolje bi bilo kada bi odležale oko 12 ili više sati.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.