Najave 26. ožujka 2024.

11. PINK DAY Zagreb održat će se 20. travnja u Laubi

PINK DAY Zagreb
PINK DAY Zagreb
foto: Rene Karaman
Uz festivalski dio na kojem će se, osim ružičastih vina, moći kušati i maslinova ulja te ružičasti kokteli, održat će se, uoči i za vrijeme festivala, i 8 odličnih vinskih radionica i masterclasseva

Jedini hrvatski festival ružičastih vina PINK DAY Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i masterclasseva, a ovogodišnja zemlja partner festivala je Mađarska. Programi će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja.

Masterclass "Roséi novog svijeta" - powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru - Institut Liszt na Europskom trgu: masterclass "Mađarski roséi" -  powered by Mađarsko veleposlanstvo; radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“ - powered by Belje te radionica "Sve o jednoj čaši" - powered by Riedel.

Pink Day | Author: Pink Day PINK DAY Zagreb - popis radionica i masterclasseva foto: Pink Day 10. Pink Day Zagreb | Author: Rene Karaman 10. PINK DAY Zagreb foto: Rene Karaman

Više od 100 etiketa rosé vina iz Hrvatske i inozemstva

11. PINK DAY Zagreb festival održat će se u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 100 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske…..kao i izlagači maslinova ulja na festivalu Green in Pink powered by HTZ, te izlagači na mini festivalu Pink Mixology gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: "Maslinova ulja" powered by JGL, zatim masterclass "All About Rosé: Katherine Cole" - powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a svojom knjigom "Rosé All Day" je pokrenula svojevrsnu svjetsku 'ružičastu vinsku revoluciju'.

10. Pink Day Zagreb Možda vas zanima... Pink Day Zagreb proslavio 10. rođendan! Špajza

 | Author: Rene Karaman PINK DAY Zagreb i ove godine priprema natjecanje za najljepše ukrašeni štand, a vinarija Bastian oduševi svake godine foto: Rene Karaman

 | Author: Rene Karaman I ove godine okrugli stol moderirat će Morana Zibar foto: Rene Karaman

Kokteli i vrhunska maslinova ulja

Radionica "Pink mixology" - powered by Rossi bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv okrugli stol "10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj" - powered by HGK, koji moderira poznata lovkinja iz kviza 'Potjera' Morana Zibar.

Službena voda festivala Römerquelle pripremit će udoban Ikea lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti. Festival PINK DAY Zagreb i ove će godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima..., a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala - Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i Ikea paket s posebno izabranim ružičastim artiklima.

Više informacija o radionicama i prijava na tomislav@croatiabytheglass.com, a sve o rasporedu odgađanja na festivalu, izlagačima i partnerima pronađi na društvenim mrežama Pink Daya - Instagramu i Facebooku, kao i na web stranici

 | Author: Rene Karaman Udruga Kvarner Wines na prošlogodišnjem izdanju festivala PINK DAY Zagreb foto: Rene Karaman

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.