Najave 13. studenoga 2025.

Ana Grgić Tomić predstavila je novi à la carte jelovnik Zinfandel’sa

zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade
Chefica Ana Grgić Tomić ponosno predstavlja novi a la carte meni u Zinfandel'su
foto: Arhiva hotela Esplanade
Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić u Zinfandel’s donosi nova autorska jela s karakterom. Jesensko-zimska priča u ovom restoranu nikad nije izgledala ovako slasno.

Jesen i zima u Esplanadinu restoranu Zinfandel’s nisu samo nove sezone, nego novo poglavlje na tanjuru. Svaki detalj – od sastojka do serviranja – osmišljen je da vas iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom.

Chefica hotela Esplanade Ana Grgić Tomić novim jelovnikom ponovno pomiče granice fine dininga – na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom.

"Volim kad jelo ima karakter – da se okusi stapaju prirodno, ali da ostave snažan dojam. Jesen i zima su pune emocija i sastojaka koji su fantastični – od smrčaka i lisičarki do kestena, sve ima svoju priču", kaže Ana.

Savršen sklad sezonskih sastojaka

Novi Zinfandel’sov à la carte jelovnik donosi savršen sklad sezonskih sastojaka i preciznih tehnika pripreme, a ovo su nove Anine divote:

  • Poširana kamenica sa salatom od shiso lista, pjenom od lista kamenice i tuileom od hrena već na prvi pogled oduševljava, dok lisičarke u tamnom consomméu od vanilije otkrivaju neodoljivu dubinu i balans okusa.
  • Dimljene dagnje i hrskava pržena heljda stvaraju sjajan kontrast koji zaokružuje pikantni dunjin pekmez.
  • Oscietra kavijar u spoju s tartom od karameliziranih čičoka i kremom od prženog lješnjaka prava je poslastica koju svakako vrijedi doživjeti.
  • Ledeni prah od guščje jetre s celerom kuhanim u portu, velouté od pečene buče s cannolom od buče i bučinim sjemenkama te bisque juha s pečenom triljom – svaki tanjur priča priču o sezoni i snazi okusa.
  • Confit od janjetine s palačinkom od fermentirane crne leće i anisa, uz baršunastu kremu od paškog sira i maslinovog ulja te nježno confitirane artičoke, zasigurno će biti hit sezone.
  • File romba u listu kelja s kremom od pečenog celera i paljenim shiitakama, kao i file kovača s brokulinima, algama i ukiseljenim motarom, donose pravu simfoniju okusa.
esplanade. gelato kokteli Možda vas zanima... Autorskim gelato koktelima Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar pomiče granice barske scene Najave

Svaki zalogaj ima dinamiku – ništa nije slučajno, ali sve u spoju djeluje prirodno.

"Volim spojiti ono što na prvi pogled ne ide zajedno i gledati kako se okusi stapaju u tanjuru i daju uzbudljivo jelo", dodaje Esplanadina chefica.

zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade Ana Grgić Tomić foto: Arhiva hotela Esplanade zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade Poširana kamenica, salata od shiso lista, pjena od lista kamenice, tuile od hrena foto: Arhiva hotela Esplanade zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade Velouté od pečene buče, cannolo od buče punjen kremom od feta sira, pesto od bučinih sjemenki foto: Arhiva hotela Esplanade zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade Oscietra kavijar, tart od karameliziranih čičoka, krema od prženog lješnjaka, photo by Lili Bašić (2) foto: Arhiva hotela Esplanade

Održivi pristup 

Zinfandel’s već godinama posebnu pažnju posvećuje održivom pristupu – od biranih lokalnih proizvođača do minimalnog otpada i sezonskih namirnica koje čine razliku. Tu su i vegetarijanska i bezglutenska jela te ona prilagođena prehrambenim navikama – pripremljena s jednakom pažnjom.

"Kod nas nitko ne smije imati osjećaj da mu je nešto uskraćeno", dodaje Ana.

zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade File romba u listu kelja, krema od pečenog celera, demi-glace od romba, paljene shiitake, panko crumble foto: Arhiva hotela Esplanade zinfandel's, ana grgić tomić, esplanade | Author: Arhiva hotela Esplanade Cilindar od šljive punjen kremom od mascarponea i kozje skute, granola od badema i zobi, pjena od šljive i cimeta, sladoled od badema foto: Arhiva hotela Esplanade

Deserti Mirjane Špoljar

Desertni dio novog à la carte jelovnika potpisuje glavna slastičarka Mirjana Špoljar, Esplanadina legenda s tri desetljeća iskustva, te njezin iskusni tim dugogodišnjih slastičara, među kojima svakako valja istaknuti mladog i kreativnog Franju Mikinca, koji je nedavno na državnom natjecanju osvojio priznanja i nagrade za državnog prvaka u slastičarstvu.

Novi desertni meni spaja sezonske okuse u privlačne slastice kojima je nemoguće odoljeti: crémeux od kestena s poširanom kruškom te cilindar od šljive i cimeta – slatki comfort food na Zinfandel’s način.

Art deco ozračje Zinfandel’sa i pogled na Oleander terasu stvaraju atmosferu idealnu za posebno gurmansko iskustvo, romantične večere, poslovne susrete ili trenutke kad samo želite uživati u dobroj hrani i osjećati se posebno.

Više fotografija genijalnoj novog à la carte menija u Zinfandel'su pogledaj u našoj galeriji...

1/18

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.