Najave 23. ožujka 2020.

Bread Club je pokrenuo akciju dijeljenja kruha

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna zagrebačka pekarnica pokrenula je hvalevrijednu akciju dijeljenja kruha onima čiji su domovi nastradali u potresu. ..

Zanatska pekarnica Bread Club solidarizirala se sa onima koji su pogođeni snažnim potresom u Zagrebu. Jutros su u Trakošćanskoj 42, gdje im je proizvodnja i jedna od dviju prodavaonica, postavili kolica s kruhom za svoje koji se ne mogu vratiti svojim domovima. Akcija se odnosi i na starije osobe koje možda nisu u mogućnosti doći, ali im netko kruh može predati – na siguran način.

„Moramo napomenuti da zbog ograničenih kapaciteta naše smanjene proizvodnje možda nećemo moći svima pomoći, ali dat ćemo najviše od sebe što možemo! Također, pozivamo i udruge koje su u potrebi da nam se jave kako bismo kruh dopremili do onih kojima je najpotrebniji. Budite i dalje odgovorni, pazite jedni na druge i ostanite doma“, poručili su iz Bread Cluba na društvenim mrežama.

 

Možda vas zanima... U Vlaškoj je otvoren novi Bread Club! Špajza

 

Bread Club ipak nije jedina pekarnica koja je stanovnicima Zagreba popravila dan. Pekari iz Korice još jučer su ispred prodavaonice u Preradovićevoj dijelili kruh onima koju su zbog potresa izašli iz domova. U svakom slučaju, akcija dijeljenja kruha je divna i vrlo simbolična gesta te se nadamo kako će svaka štruca doći u prave ruke i istinski oraspoložiti primatelja. Bravo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dragi naši, nadamo se da ste nakon jutrošnjeg šoka svi na toplom i sigurnom. Zbog velikog broja naših sugrađna pogođenih trenutnom situacijom od sutra ćemo u Bread Clubu 1 u Trakošćanskoj 42 postaviti kolica s kojih se možete poslužiti besplatnim kruhom ukoliko se niste u mogućnosti vratiti svojim domovima ili želite odnijeti kruh starim i nemoćnim osobama. Moramo napomenuti da zbog ograničenih kapaciteta naše smanjene proizvodnje možda nećemo moći svima pomoći ali dat ćemo najviše od sebe što možemo! Također, pozivamo i udruge koje su u potrebi da nam se jave kako bismo kruh dopremili do onih kojima je najpotrebniji. Budite i dalje odgovorni, pazite jedni na druge i ostanite doma! #zagrebearthquake #covid_19 #ostanidoma

A post shared by for better bread (@breadclub_zagreb) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.