Vijest o otvaranju druge pekarnice Bread Club već smo vam prenijeli u nedavnom članku o njihovim izvanrednim cruffinima, ali nije bilo definirano kada će početi s radom. Ekipa Bread Cluba htjela je nekoliko dana za prilagodbu, što u potpunosti razumijemo, zbog čega su otvorili u ponedjeljak - bez prethodne najave.
Ipak, informacija se proširila brzinom munje na društvenim mrežama, pa gostiju nije nedostajalo. Kad smo stigli u popodnevnim satima, apsolutno oduševljeni što po kruh i peciva više ne moramo nužno na Trešnjevku, dio je stolova na prostranoj terasi već bio popunjen. Prostor je nenametljiv, opuštajuć, pun prirodnog svjetla i savršena je privremena brana od gužve i užurbanosti.
Ponuda je ista kao i u originalnom Bread Clubu u Trakošćanskoj, a neće ni ubuduće odskakati. U vitrinama su, izuzev kruha, izloženi i slatki i slani kroasani, već nahvaljeni cruffini, cookieji, pizze i sendviči. Plaćaju se odmah na blagajni, a moguće ih je preuzeti na tanjurićima i jesti na ostakljenoj terasi. I napitke ćete sami morati ponijeti za stol, što je naznačeno na meniju, i sasvim razumljivo s obzirom na broj ljudi koji se očekuje.
Moguće je popiti i specialty kavu splitskog brenda Kava Family, prirodne sokove, mliječne napitke te nekoliko vrsta čaja.
Smatramo kako je Bread Clubu ovo vrlo dobar potez, osobito zbog povećane vidljivosti. Sasvim je jasno kako su u godinu dana, otkako je otvorena prva pekarnica na Trešnjevci, stekli pravu vojsku kupaca. I nama je povremeni odlazak subotom bio nagrada za dobro odrađen radni tjedan, ali tamo smo išli s namjerom i rjeđe no što smo htjeli.
U Vlaškoj su njihovi proizvodi dostupni nevjerojatnom broju ljudi koji svakodnevno prolaze ovom rutom. Novom lokacijom obuhvaćaju i populaciju koja ne prati nužno gastronomsku scenu i manje je upućena u dobrobiti sourdough kruha, što bi moglo značajno doprinijeti i podizanju kulture jedenja. Naravno, pristupačniji su i svim foodiejima koji će s guštom na brunch ili popodnevno druženje u Bread Club.