Špajza 25. veljače 2020.

U Vlaškoj je otvoren novi Bread Club!

Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebačka craft pekarnica Bread Club otvorila je novi lokal u samom centru grada, u Vlaškoj 27...

Vijest o otvaranju druge pekarnice Bread Club već smo vam prenijeli u nedavnom članku o njihovim izvanrednim cruffinima, ali nije bilo definirano kada će početi s radom. Ekipa Bread Cluba htjela je nekoliko dana za prilagodbu, što u potpunosti razumijemo, zbog čega su otvorili u ponedjeljak - bez prethodne najave.

Ipak, informacija se proširila brzinom munje na društvenim mrežama, pa gostiju nije nedostajalo. Kad smo stigli u popodnevnim satima, apsolutno oduševljeni što po kruh i peciva više ne moramo nužno na Trešnjevku, dio je stolova na prostranoj terasi već bio popunjen. Prostor je nenametljiv, opuštajuć, pun prirodnog svjetla i savršena je privremena brana od gužve i užurbanosti.

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Ponuda je ista kao i u originalnom Bread Clubu u Trakošćanskoj, a neće ni ubuduće odskakati. U vitrinama su, izuzev kruha, izloženi i slatki i slani kroasani, već nahvaljeni cruffini, cookieji, pizze i sendviči. Plaćaju se odmah na blagajni, a moguće ih je preuzeti na tanjurićima i jesti na ostakljenoj terasi. I napitke ćete sami morati ponijeti za stol, što je naznačeno na meniju, i sasvim razumljivo s obzirom na broj ljudi koji se očekuje.

Moguće je popiti i specialty kavu splitskog brenda Kava Family, prirodne sokove, mliječne napitke te nekoliko vrsta čaja.

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Smatramo kako je Bread Clubu ovo vrlo dobar potez, osobito zbog povećane vidljivosti. Sasvim je jasno kako su u godinu dana, otkako je otvorena prva pekarnica na Trešnjevci, stekli pravu vojsku kupaca. I nama je povremeni odlazak subotom bio nagrada za dobro odrađen radni tjedan, ali tamo smo išli s namjerom i rjeđe no što smo htjeli.

U Vlaškoj su njihovi proizvodi dostupni nevjerojatnom broju ljudi koji svakodnevno prolaze ovom rutom. Novom lokacijom obuhvaćaju i populaciju koja ne prati nužno gastronomsku scenu i manje je upućena u dobrobiti sourdough kruha, što bi moglo značajno doprinijeti i podizanju kulture jedenja. Naravno, pristupačniji su i svim foodiejima koji će s guštom na brunch ili popodnevno druženje u Bread Club.

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.