Najave 24. lipnja 2024.

Bread Club knjigom 'Starter' obilježio prvih 5 godina

breadclub, knjiga 'starter'
Bread Club je knjigom "Starter" proslavio 5 godina uspješnog rada
foto: Press
Knjiga "Starter" posveta je prvih 5 uspješnih godina Bread Cluba, a moći će se kupiti u svim njihovim prodavaonicama od 2. srpnja

Bread Club, omiljena zagrebačka sourdough pekara promocijom knjige "Starter" proslavila je prvih pet uspješnih godina poslovanja. Na promociji knjige okupili su se brojni prijatelji i partneri koji su prvi imali prilike prelistati knjigu. Od početaka u Trakošćanskoj, pa sve do sadašnjih 6 poslovnica, knjiga na više od 300 stranica obuhvaća priču o Bread Clubu, kao i brojne recepte.

Bread Club Možda vas zanima... Doznali smo tajnu savršenog kruha i peciva iz Bread Cluba! Najave

breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Vrijedna i uspješna ekipa iz Bread Cluba - Darko Kušić, Anamarija Zajec Palić, Zrinka Zajec, Andrija Pernar foto: Press

4 entuzijasta fermentacije

Bread Club priča je krenula od prirodnog kvasca, sourdougha, levaina, kiselog tijesta, kad su četiri entuzijasta fermentacije, Anamarija Zajec Palić i Zrinka Zajec zajedno s partnerima Andrijom Pernarom i Darkom Kušićem odlučili promijeniti pekarsku scenu Zagreba. Njihov uspjeh koji su postigli uz pomoć malo fermentiranog brašna i vode vrijedan je divljenja.

Prva poslovnica Bread Cluba oduševila je prvo ekipu s Trešnjevke, a ubrzo su po njihov kruh počeli dolaziti iz svih zagrebačkih kvartova. Pet godina kasnije, Bread Club ima 6 poslovnica i ne misli stati s rastom, a krunu svog petogodišnjeg uspješnog poslovanja proslavili su promocijom knjige "Starter".

breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Knjiga "Starter" moći će se kupiti u svim prodavaonicama Bread Cluba od 2. srpnja foto: Press

Knjigu su dugo sanjali

“Ovu smo knjigu dugo sanjali. U nju nije pretočeno samo naše znanje o fermentiranim pekarskim proizvodima. U nju smo utkali i sav naš petogodišnji rad, neprospavane noći, žuljeve i težak fizički rad.

U nju smo utkali i sve radne vikende ali i sve što smo s obitelji propustili, i baš radi njih svih, nama bliskih, ali i svih naših kupaca, naše druge obitelji, u ovu smo knjigu utkali ljubav, strast i emociju. Ova knjiga je plod našeg znanja, a vjerujemo kako će i svima koji ju budu čitali biti inspirativna.

Naših pet godina nama je proletjelo, od male poslovnice u Trakošćanskoj ulici, narasli smo na trenutnih šest poslovnica te nekoliko koje su nam u planu. Drago nam je da smo se otisnuli u ovu poslovnu avanturu i da smo u Zagrebu promijenili kulturu kruha", poručili su iz Bread Cluba.

Bread Club Možda vas zanima... Popularni Bread Club otvoren i na Britancu, a vlasnici već traže šestu lokaciju Najave

breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Anamarija Zajec Palić i Paula Puškaš foto: Press breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Voditeljica Marijana Batinić foto: Press

Vrhunski autorski tim

Knjiga je okupila vrhunski autorski tim, za tekstove je zaslužna Željka Zrnić, za grafičko oblikovanje Ante Begić i Ana Kljaković Gašpić dok je za fotografije zaslužan Ino Zeljak. Ovaj luksuzni coffee table book dolazi sa zanimljivom dvodijelnom reljefnom naslovnicom na više od 300 stranica.

Knjiga objašnjava teorijsku pozadinu svih procesa fermentacije i pripreme tijesta, kako bi ljudi zaista razumjeli što to u Bread Clubu rade. Knjiga nije samo dobra teorijska pozadina, već i praktični priručnik koji čitatelje vodi kroz sve korake pripreme kruha i lisnatih tijesta, a stečena znanja će moći iskušati pripremom recepata koji se nalaze u knjizi.

“Ova knjiga za mene je bila izazovan projekt, jer zadatak nije bio samo predočiti budućim čitateljima kako je nastao i kako se razvijao brand Bread Cluba te knjigu opremiti primamljivim receptima, već stvoriti pekarski priručnik za početnike, ali i profesionalce.

Bilo je potrebno zaroniti do molekularnih dubina kako bi se na zanimljiv, jasan i pitak način predočili svi kemijski procesi fermentacije i pekarstva. Zajedno s Bread Clubom i ostatkom tima, nastojala sam ljudima, između ovih lijepih korica, dati odgovor na svaki pekarski zašto.”, rekla je Željka Zrnić, autorica tekstova u knjizi.

breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Knjiga "Starter" foto: Press

Inspirativan projekt

“Ovo je projekt koji je za mene kao dizajnera bio iznimno inspirativan. Raditi s mladim teamom, koji je u samo pet godina napravio takav poslovni uspjeh, bila je prava čast.

Upravo iz tog razloga, projektu se nismo samo posvetili, projekt smo proživjeli s njima. I baš u tome vidim ljepotu same knjige - srčanost koju smo svi dali. Drago mi je bilo vidjeti kako su svi gosti lijepo reagirali na grafičko oblikovanje, naš trud se uistinu isplatio", dodao je Ante Begić, autor grafičkog oblikovanja.

breadclub, knjiga 'starter' | Author: Press Andrija Pernar, Anamarija Zajec Palić, Vladimir Bulić, Zrinka Zajec, Darko Kušić foto: Press

“Svašta sam do sada fotografirao, ali nikad nisam imao priliku toliko duboko fotodokumentaristički ući u neki poslovni proces i zabilježiti svaki njihov pokret.

Velika mi je čast bila što su upravo mene odabrali za fotografije, jednostavno smo kliknuli i poklopile su nam se estetike. Uistinu sam ponosan na ovaj projekt", rekao je Ino Zeljak, autor fotografija.

“Knjiga je nastala uz pomoć naših sponzora, kojima se ovim putem želimo zahvaliti, a to su Timzip, Ekos Cakes, Fisherija, Casillo, Mondial Forni, Pinoy i Mari trgovina, hvala im još jednom”, dodali su iz Bread Cluba.

Knjigu "Starter" možete kupiti u svim Bread Club poslovnicama od 2. srpnja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.