Najave 01. prosinca 2023.

Doznali smo tajnu savršenog kruha i peciva iz Bread Cluba!

Bread Club
Brašno Moullino Casiilo - tajna vrhunskog kruha, pizza, kroasana... s potpisom Bread Cluba. Il Pane - klasično pšenično brašno za široku upotrebu foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački Bread Club osvaja kupce odličnim sourdough kruhom, vrhunskom pizzom, kroasanima... a sada su otkrili i svoju tajnu - vrhunsko talijansko brašno Mollino Casillo, koje se od sada može kupiti za doma u njihovim prodavaonicama

Bread Club, prema mnogima najbolji lanac zanatskih pekara u Hrvatskoj, ne staje sa svojom ekspanzijom na zagrebačkom tržištu. Nakon što je njihova prva lokacija na Trešnjevci nametnula trendove i izgradila cijelu zagrebačku scenu ljubitelja sourdough kruha, počeli su sa širenjem poslovanja i na druge zagrebačke kvartove. Tako su u samo nekoliko godina nanizali uspješne koncepti na Bukovačkoj, Horvaćanskoj, Britanskom trgu, Staroj Vlaškoj i najnoviji u Središću u Novom Zagrebu.

 | Author: Press Anamarija Palić, Andrija Pernar, Darko Kušić, Zrinka Zajec foto: Press

Idejne začetnice brenda, sestre Anamarija Palić i Zrinka Zajec te pekarski virtuozi Andrija Pernar i Darko Kušić ispunjavaju ulice grada mirisima kruha i focaccie, kroasana, cruffina i glasovitih pizza za koju su osvojili i srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi pekarstva. No tajna Bread Club koncepta i njihove popularnosti su beskompromisno kvalitetne namirnice, a prvenstveno brašno.

Bread Club koristi brašna najpoznatijeg mlina u Italiji - Mollino Casillo. Grupa Casillo je talijanska prehrambena tvrtka, koja je ujedno i svjetski lider u preradi i distribuciji durum pšenice, ali i vodeći proizvođač pšenice u Italiji. I upravo je Bread Club odlučio omogućiti svojim vjernim kupcima, koji nerijetko pokušavaju kod kuće rekreirati okuse njihovih proizvoda, da u svim njihovim prodajnim mjestima možete kupiti pet vrsta brašna pogodnih za izradu različitih vrsta kruha, tijesta, kolača i još mnogo toga.

 | Author: Emina Basara Darko Kušić i Andrija Pernar foto: Emina Basara

 | Author: Press Il Dolce - brašno za prhka tijesta, torte i kolače foto: Press

Tako će se od početka prosinca na policama Bread Club poslovnica naći:

  • Il Dolce - brašno za prhka tijesta, torte i kolače
  • Il Pane - 'klasično' pšenično brašno za široku upotrebu
  • La pizza - brašno tip 00, meko pšenično brašno idealno ukoliko želite prozračno, hrskavo i lagano tijesto
  • Manitoba - pšenično brašno s visokim udjelom proteina, njega koristimo za izradu kruha s kiselim tijestom i focacciu
  • Rimacinata Semola - brašno od durum pšenice. Riječ je o čvrstoj pšenici koja je duplo mljevena te time odlična za pripremu kruha i tjestenine. Karakteristične je žute boje

 | Author: Press Manitoba - pšenično brašno s visokim udjelom proteina, njega koristimo za izradu kruha s kiselim tijestom i focacciu foto: Press

"Komunikacija s našim kupcima nam je vrlo važna, tako smo i počeli u poslovnici u Trakošćanskoj, to prakticiramo i dalje. Slušamo njihove želje, i cijenimo njihov interes.

Nerijetko smo dobivali upite o vrsti brašna koje koristimo. Kako je upravo ono početak svakog procesa izrade kruha, odlučili smo našu tajnu podijeliti sa svima. Mi koristimo Mollino Casillo brašna, a ona će od sada biti dostupna i svim našim kupcima. Jer, mi u Bread Clubu duboko vjerujemo da svatko mora imati pravo na kvalitetan kruh", rekao je Andrija Pernar o Mollino Casillo brašnima koja će u svim Bread Club poslovnicama biti dostupna od ponedjeljka 4. prosinca.

 | Author: Press La pizza - brašno tip 00, meko pšenično brašno idealno ukoliko želite prozračno, hrskavo i lagano tijesto foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.