Tek su nam se slegli dojmovi s nedavno održane večere Sushi Symphony, a ekipa zagrebačkog restorana Maredo već priprema nova ukusna iznenađenja. Tako u utorak 24. listopada kod njih gostuje uspješni hrvatski chef Matija Bogdan koji najavljuje nezaboravno kulinarsko putovanje koje će vas voditi kroz 5 izvanrednih sljedova.
Chef Bogdan, poznat po svom uspješnom angažmanu u prestižnom londonskom restoranu Ledbury koji se ponosi sa 2 Michelinove zvjezdice, do prošle godine oduševljavao je goste zagrebačkog restorana Mano, a trenutačno je vrijedan član Aminess Gourmet tima u sklopu kojeg je pokrenuo restorane visoke gastronomije 7seas na Krku i na Korčuli.
Chef Bogdan donosi dašak visoke gastronomije u srce Zagreba, u Maredo, te najavljuje prave umjetničke kreacije na tanjuru koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Donosimo meni koji Matija priprema za utorak:
1. slijed - tuna tartar, finger lime, komorač i kopar
2. slijed - odležana govedina, umak od buče i beurre noisette od ružmarina
3. slijed - žumanjak dimljen nad sijenom, pivac i krema od vrganja i tartufa
4. slijed - janjeći french rack krumpir, odležani parmezan i ljupčac
5. slijed - desert by Lucija Jergović - paljena kruška, ganache od kamilice i slana karamela
Cijena ovog neponovljivog kulinarskog doživljaja iznosi 60,00 € po osobi.