Najave 01. travnja 2019.

Crna ovca u Baški mekeće sve jače!

foto: Crna ovca 2018
gastro postao gastro.24sata.hr
Pored velikih količina najukusnije otočne janjetine Crna ovca nudi bogat glazbeni, sportski i umjetnički vikend program.

Goran Bare i Majke, Pips, Chip & Videoclips, Let 3 i mariachi bend El Combo, samo su dio ovogodišnjeg programa Crne ovce, naširoko poznatog festivala janjetine, kreativnosti, otočne baštine, individualizma, kulture i sporta. Zato se već uvelike priča kako Crna ovca od 17. do 19. svibnja u Baški na otoku Krku, mekeće jače nego ikad prije. Smještajni kapaciteti već se pune, a ugostitelji smišljaju kako još kreativnije spremiti janjetinu na 1000 načina.

 | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018  | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018

Ludilo zabave, gastronomije, sporta, sudeći po rezervacijama, ove godine privlači još više gostiju iz susjednih zemalja. Ovaj popularni trodnevni festival godinama uspješno organizira kreativna ekipa Studija Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice općine Baška i glavnog sponzora i partnera, uz podršku Valamar Riviere.

- Crna ovca je festival za kojeg Baška živi cijelu godinu i na kojem počinje pravo zagrijavanje za turističku sezonu. Nema stanovnika u Baški, koji se ne veseli Crnoj ovci jer je to idealan spoj naše povijesti, baštine i suvremene turističke ponude – ističe Toni Juranić, načelnik općine Baška.

 | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018  | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018

Baška je svakako među turističkim predvodnicima na Kvarneru, a festival Crne ovce to svake godine dodatno potvrđuje.

- Kvalitetna turistička ponuda destinacije danas pretpostavlja puno više od sunca i mora. Iako je upravo njena jedinstvena priroda najznačajniji adut Baške, organizacija različitih sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija je ono što je doprinijelo uobličavanju i prezentiranju njenih prednosti na najbolji mogući način, osiguravajući tako potpuno iskorišteni potencijal i odlične rezultate i u predsezoni i posezoni. Crnu ovcu podržavamo iz istog razloga jer predstavlja ono za čim traga moderan gost koji želi vidjeti lijepe lokacije, ali se i zabaviti i doživjeti sredinu očima domaćina - naglašava Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Općine Baška.

 | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018  | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018

Crna ovca ne pomiče samo granice u tome kako se sve može pripremiti janjetina, iako mnogi taj festival prepoznaju upravo po slasnoj janjetini i smatraju ga trodnevnim festivalom za nepce.

- Crna ovca je festival namijenjen zahtjevnoj publici, koji posjetiteljima nudi puno više od ukusne janjetine i dobre urbane glazbe. Želimo gostu pružiti sveobuhvatan doživljaj destinacije, njenu bogatu prošlost, tradiciju i kulturu, ali sve to ispričati na moderan i nepretenciozan način. – kaže Boris Lešić, direktor Studija Conex, organizatora Crne ovce.

Dodaje da će ove godine, osim već spomenutih rock zvijezda, posjetitelji Crne ovce imati priliku poslušati i nastup Whiteheadsa, riječke skupine sastavljene od glazbenika koji su sedamdesetih i osamdesetih godina nastupali u sastavima Vrijeme i zemlja, Xenia i Denis & Denis.

 | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018  | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018

Za aktivnije goste, priprema se pješačka tura Ovčarskog pohoda, za bolje upoznavanje s lokalitetima Baške, ali i treking i trail kamp kao i popularno vježbanje joge s Crnom ovcom. Među brojnim zanimljivostima tu je i izložba slika Sanje Ipšić Randić, prezentacija šišanja ovaca, kao i radionica filcanja vune za djecu, kojom se podiže svijest o vuni, recikliranju i činjenici da ovčja vuna nije otpad. Bit će u programu i već standardni dječji nogometni turnir morčića „Crni jancić“ te jedriličarska regata „Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasović“. Crnoj ovci ponovno se pridružuje i poznati astronom i znanstvenik Korado Korlević, za čija se predavanja uvijek traži mjesto više, a za plakanje od smijeha zadužena je ekipa Studija Smijeha, prvog hrvatskog i regionalnog kluba stand up komedije.

 | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018  | Author: Crna ovca 2018 foto: Crna ovca 2018

Za kratki noćni odmor nakon brojnih dnevnih aktivnosti se, kao i do sada, brine Valamar Riviera s raznolikom ponudom svojih kapaciteta.

- Svi znamo da turizam nije samo broj noćenja, te da lijepi i moderni hoteli i kampovi nisu dovoljni za uspješnu sezonu. Potreban nam je sadržaj, koji će također privući gosta, a zbog kojeg će on biti spreman potrošiti novac i dobro se provesti. Crna ovca je upravo takav primjer, kakav podržavaju hotelijeri i ugostitelji jer smo sigurni da će se zadovoljan gost uvijek rado vraćati i preporučiti nas i drugima – zaključuje Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Rivijere za otok Krk.

Sve informacije o cjelokupnoj ponudi, lokacijama svih priredbi i smještaju gosti mogu pronaći na internet stranici, a Crnu ovcu možete pratiti na službenoj Facebook stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.