Najave 19. lipnja 2018.

Danas saznajemo koji su to najbolji restorani svijeta

foto: Eleven Madison Park, Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas, u utorak, 19. lipnja, u Španjolskom Bilbau će se održati San Pellegrinov izbor najboljeg restorana na svijetu.

Čak 50 restorana iz cijelog svijeta već danas će se naći na listi najpoželjnijih mjesta za uživanje u dobroj hrani, a baš kao i odabrane iz prethodnih godina, ova će titula restorane lansirati u sam vrh svjetske gastronomije. Uz Michelin, San Pellegrinova lista najveći je uspjeh koji restoran može dobiti stoga ne čudi nestrpljenje pred proglašenje koje već sada kruži društvenim mrežama.

Podsjetimo, proteklih su se godina na samom vrhu našli restorani poput danske Nome te španjolskog elBullija, a prošle je godine titulu najboljeg restorana na svijetu odnio Eleven Madison Park chefa Daniela Humma.

 

Možda vas zanima... Dame i gospodo, ovo je najbolji restoran svijeta! Špajza

 

Velike se nade polažu u novu Nomu chefa Renea Redzepija koja bi se i ove godine mogla naći pri samom vrhu liste, a nama najbliža Ana Roš prošle je godine proglašena najboljim ženskim chefom na svijetu, pa postoje velike šanse da se i susjedna Slovenija i Anin restoran Hiša Franko nađu visoko na listi najboljih.

 

Možda vas zanima... Ana Roš: Gastronomija nema granica Recenzije Možda vas zanima... Otvara se nova Noma i nudi nevjerojatno dobru hranu Špajza

 

Live stream možete pratiti na kanalu Fine Dining Lovers, a detaljan izvještaj donosimo već sutra.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.