Špajza 20. siječnja 2018.

Otvara se nova Noma i nudi nevjerojatno dobru hranu

foto: Instagram, @reneredzepinoma
gastro postao gastro.24sata.hr
Danska Noma čak je četiri puta proglašena najboljim restoranom na svijetu, a onda je chef Rene Redzepi odlučio zatvoriti vrata najpoželjnijeg restorana i otvoriti nešto još bolje.

Nova Noma fokusirat će se na sezonsku hranu i nevjerojatne kombinacije morskih plodova i povrća. Na meniju će se tako naći morske trave, riblje oči, morski krastavci, svježa skandinavska riba i unaprijed pripremljene namirnice koje se pomno spremaju u sezoni, a zatim se drže u posebno opremljenim prostorijama do samog trenutka pripreme jela. 

 

Možda vas zanima... Chefovska posla: René Redzepi Špajza


 

 

Redzepi se posebice okrenuo pripremi bakalara koji je, kako sam kaže, za njega kralj riba. No, ovaj ga osebujni chef neće pripremati na standardan način, već će pripremati jela od lica bakalara, želuca, mjehura, pa čak i sperme bakalara. Dio svog menija već je počeo najavljivati na Instagram profilu, no ono što nas je posebno osvojilo nije niti jedan dio bakalara, već nevjerojatno jelo od gljive i temeljca od dagnji.

 

Možda vas zanima... Prepoznajte divlje bilje uz aplikaciju chefa Renea Redzepija Špajza

 

 

Restoran će se sastojati od čak sedam prostorija, no broj gostiju koje će moći primiti kreće se oko 40 u glavnoj prostoriji i od osam do 16 gostiju u privatnim prostorijama. Zanimljivo je spomenuti i sam dizajn restorana koji je napravljen tako da veliki stakleni paneli spajaju prostorije s gornje strane, a u blizini se nalazi i staklenik, soba za meso, soba za ribu, soba za fermentaciju, roštilj te ogromno jezero.

 

Možda vas zanima... Danska Noma rasprodaje posuđe i namještaj Špajza

 

Noma 2.0 svoja vrata službeno otvara 15. veljače, no sve su rezervacije već otvorene. Ipak, mogućnost uživanja u hrani koju priprema Rene Redzepi i njegov tim od osamdesetak ljudi dobit će i dvoje sretnika koji svoj novac, preko Omaze, doniraju organizaciji MAD, a koju i sam Redzepi uvelike podupire. Više informacija potražite u videu u nastavku.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.