Špajza 02. rujna 2017.

Prepoznajte divlje bilje uz aplikaciju chefa Renea Redzepija

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
VILD MAD je aplikacija koja će ljubiteljima dobrih zalogaja diljem svijeta pomoći pri prepoznavanju i skupljanju divljeg bilja

VILD MAD danski je izraz za divlju hranu, a ujedno je i naziv nove aplikacije Renea Redzepija koja korisniku pomaže pri prepoznavanju divljeg bilja i ostalih samoniklih divljih plodova. 

 

Možda vas zanima... Chefovska posla: René Redzepi Špajza

 

Aplikacija izlazi na danskom i engleskom jeziku, a osim na mobilnim telefonima, bilje možete pretraživati i na web stranici. Također, osim internetskog načina obrazovanja, važno je spomenuti kako je chef Redzepi inicijativu prenio i u danske škole te organizira radionice diljem Danske.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Službeno lansiranje aplikacije zakazano je za 27. kolovoza u sklopu festivala chefova, uzgajivača i ostalih ljubitelja izvorne hrane. Do tada, razvoj projekta možete popratiti i na Instagram profilu.

 

Semifredo od limuna i divlje metvice Možda vas zanima... Semifredo od limuna i divlje metvice Recepti

 

Inače, Rene Redzepi jedan je od najvećih zagovornika foraginga, iskorištavanja divljih segmenta prirode i izvornih, netaknutih proizvoda te takvu filozofiju provodi i u Nomi, vlastitom restoranu koji je četiri godine za redom proglašen najboljim na svijetu.

"Foraging je uvelike doprinio oblikovanju okusa i filozofije u kuhinji noma restorana i vjerujemo kako može biti nevjerojatno koristan alat kako bi se ljudi povezali sa svojom okolinom, otkrili nove okuse i sastojke, ali i poboljšali razumijevanje o tome odakle hrana zapravo dolazi", objasnio je Redzepi.

 

 

Dodatne detalje o projektu možete pronaći na službenoj stranici ili posjetiti VILD MAD Instagram profil.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.