Nedavno nas je, tijekom večere u zagrebačkom Rougemarinu, uvjerio kako odlično razumije autentične ličke namirnice i zna ih iskoristiti do posljednjeg komadića, a chef Dino Galvagno već priprema novu sjajnu večeru posvećenu Lici.
Dino, naime, kako smo već pisali, već neko vrijeme s partnericom živi u Lici te tamo u sklopu OPG-a Latibula, proizvodi odlično povrće, dok ostale namirnice nabavlja u okolini. Upravo to ovaj će se put moći okusiti u autentičnom okruženju hotela Plitvice Village gdje chef Galvagno priprema posebnu ličku večeru u suradnji s vinima Boškinac.
Gastro izlet u srce Like
“Odvojite vikend u veljači za izlet do Like i malo uživanja u lokalnim okusima hrane i pića. Pripremam večeru od 5 sljedova u subotu 10. veljače u 19 sati u hotelu Plitvice Village s vinima vinarije Boškinac!”, najavio je chef Dino Galvagno na Facebooku, a otkrio je i sjajan meni s autohtonim namirnicama ličke Plješevice u kojem će moći uživati samo ograničen broj ljudi.
Chef Dino Galvagno za ovu posebnu večeru na Plitvicama pripremio je uistinu poseban meni
Od carpaccia od cikle do sočnih odrezaka svinje mangalice
A meni je sljedeći: Za početak bit će poslužen carpaccio od cikle s pjenom od zrelog sira, uz celer i jabuku. Uz to će se piti Boškinac Viaz rose 2020., ružičasti pjenušac od sorte merlot. Drugi slijed bit će krema od krumpira i uštipak s basom, uz Boškinac grand cuvee 2021., a treći dupli file pastrve punjen gljivama, pečen u puri, velouté s uljem kopra I kultno vino iz Boškinca – Ocu 2021.
Za četvrti slijed bit će poslužen odrezak svinje mangalice s divljim biljem, batat i dimljeni luk uz Boškinac cuvee 2017., dok je za desert predviđen variegiatto s aronijom, uz choco coolant. Uz desert poslužit će koktel s pjenušcem Viaz brut (pjenušac proizveden klasičnom metodom od sorti gegić, chardonnay i ugni blanc.
Cijena ove posebne ličke večere, zajedno s vinima je 75 eura, a moguće je rezervirati i smještaj u hotelu Plitvice Village.