Najave 29. siječnja 2024.

Dino Galvagno priprema večeru u srcu Like

Dino Galvagno u Rougemarinu
foto: Bojan Haron Markičević
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz pravu ličku večeru na Plitvicama koju potpisuje chef Dino Galvagno pit će se najbolja vina vinarije Boškinac s Paga

Nedavno nas je, tijekom večere u zagrebačkom Rougemarinu, uvjerio kako odlično razumije autentične ličke namirnice i zna ih iskoristiti do posljednjeg komadića, a chef Dino Galvagno već priprema novu sjajnu večeru posvećenu Lici.

Dino, naime, kako smo već pisali, već neko vrijeme s partnericom živi u Lici te tamo u sklopu OPG-a Latibula, proizvodi odlično povrće, dok ostale namirnice nabavlja u okolini. Upravo to ovaj će se put moći okusiti u autentičnom okruženju hotela Plitvice Village gdje chef Galvagno priprema posebnu ličku večeru u suradnji s vinima Boškinac.

 

Dino Galvagno u Rougemarinu Možda vas zanima... Chef Dino Galvagno od jedne svinje skuhao sjajnu večeru Recenzije

 

Gastro izlet u srce Like

“Odvojite vikend u veljači za izlet do Like i malo uživanja u lokalnim okusima hrane i pića. Pripremam večeru od 5 sljedova u subotu 10. veljače u 19 sati u hotelu Plitvice Village s vinima vinarije Boškinac!”, najavio je chef Dino Galvagno na Facebooku, a otkrio je i sjajan meni s autohtonim namirnicama ličke Plješevice u kojem će moći uživati samo ograničen broj ljudi.

Dino Galvagno | Author: Facebook @Dino Galvagno Chef Dino Galvagno za ovu posebnu večeru na Plitvicama pripremio je uistinu poseban meni foto: Facebook @Dino Galvagno

Od carpaccia od cikle do sočnih odrezaka svinje mangalice

A meni je sljedeći: Za početak bit će poslužen carpaccio od cikle s pjenom od zrelog sira, uz celer i jabuku. Uz to će se piti Boškinac Viaz rose 2020., ružičasti pjenušac od sorte merlot. Drugi slijed bit će krema od krumpira i uštipak s basom, uz Boškinac grand cuvee 2021., a treći dupli file pastrve punjen gljivama, pečen u puri, velouté s uljem kopra I kultno vino iz Boškinca – Ocu 2021.

Za četvrti slijed bit će poslužen odrezak svinje mangalice s divljim biljem, batat i dimljeni luk uz Boškinac cuvee 2017., dok je za desert predviđen variegiatto s aronijom, uz choco coolant. Uz desert poslužit će koktel s pjenušcem Viaz brut (pjenušac proizveden klasičnom metodom od sorti gegić, chardonnay i ugni blanc.

Cijena ove posebne ličke večere, zajedno s vinima je 75 eura, a moguće je rezervirati i smještaj u hotelu Plitvice Village.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.