Najave 16. lipnja 2020.

Dodijeljene su Michelinove zvjezdice u Sloveniji!

foto: Robert Anić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U susjednoj je Sloveniji predstavljeno prvo izdanje gastronomskog vodiča Michelin. Prestižnim je zvjezdicama nagrađeno šest restorana...

Premijera Michelina u Sloveniji održana je u Ljubljani, uz dozu opreza i bez uobičajenog sjaja. Međutim, vijesti iz Francuske su bile i više nego sjajne. Čak je pet restorana nagrađeno zvjezdicom, dok su Hiši Franko dodijeljene velike dvije. Na popisu je i 37 restorana s preporukom, devet ih je zaslužilo mjesto u kategoriji Bib Gourmand, a prezentirane su i nagrade za održivost.

Uspjeh Hiše Franko i chefice Ane Roš nije iznenađenje, osobito kad se uzmu u obzir njena titula najbolje chefice svijeta za 2017. prema izboru The World's 50 Best Restaurants, status restorana, pa čak i pojavljivanje u Netflixovom „Chef's Table“. Ipak, ovo je veliko priznanje za slovensku gastronomiju i zasigurno potrebna motivacija u razdoblju kada se gosti tek sramežljivo vraćaju u restorane. 

 

Možda vas zanima... U Hrvatskoj sveukupno sedam nositelja Michelinovih zvjezdica! Špajza

 

Dobitnici jedne zvjezdice: 

  • Hiša Denk (Zgornja Kungota), chef Gregor Vračko
  • Pri Lojzetu (dvorac Zemono), chef Tomaž Kavčič
  • Vila Podvin (Radovljica), chef Uroš Štefelin
  • DAM (Nova Gorica), chef Uroš Fakuč
  • Atelje (Ljubljana), chef Jorg Zupan

Dobitnik dvije zvjezdice:

  • Hiša Franko (Kobarid), chefica Ana Roš

Snimku dodjele možeš pogledati u nastavku:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.